Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

SFI-lärare till Språket på Birgittaskolans vuxenutbildningSista ansökningsdatum: 2017-03-12
Referensnummer: 137959

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Ola Nilsson, Rektor, 013-207726
Tilda Eriksson, HR-konsult, 013-263349

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium och vuxenutbildning. Birgittaskolan ligger mitt i Linköping och har över 2000 elever. Birgittaskolans vuxenutbildning bedriver utbildning både på grundläggande nivå och gymnasienivå samt SFI.

Inom rektorsområdet för SFI finns totalt ca 850 elever och ca 60 lärare. Vi är totalt ca 200 anställda och 2400 elever. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma, relativt nyrenoverade, lokaler och ligger i Linköpings innerstad.

Arbetsbeskrivning

Birgittaskolans vuxenutbildning söker en SFI-lärare till Språket som är en kommungemensam stödresurs till SFI.

Språket arbetar med:

  • Läs- och skrivstöd till SFI-grupper på alla nivåer.
  • Tar emot SFI-elever utifrån individuella behov.
  • Stöd till SFI-lärare: Rekommenderar åtgärder och erbjuder pedagogiska verktyg.

Språket tar i första hand emot elever utifrån individuella behov.

Birgittaskolans SFI utbildning ges i tre olika studievägar och på fyra nivåer. Vi erbjuder också alfabetisering och matematik på grundläggande nivå. Kurserna har löpande antagning och erbjuder fortsättning på högre nivå. Studierna kan ges på dag- eller kvällstid.

Anställningen är tillsvidare och en semesteranställning och heltidsmåttet 40h/vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad SFI-lärare med en utbildning i svenska som andra språk 30 hp och lärarexamen för grundskolan årskurs 1-7 eller 4-9. Erfarenhet av SFI verksamhet är meriterande och en utbildning eller erfarenhet av läs- och skrivinlärning är även det meriterande. Du får gärna ha en specialpedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av arbete kring NPF-problematik (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Vi ser att du är en god pedagog som kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och är kvalitetsmedveten.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 12 mars 2017