Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Skötare till LotsenSista ansökningsdatum: 2017-06-06
Referensnummer: 153542

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Monica Du Rietz, 013-263597
Jeanette Palmqvist, 013-206390

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till utvecklingsarbete och moderna arbetssätt? Kom och jobba med oss!

Lotsen är en öppen dagverksamhet för personer med neuropsykiatriska och/eller psykiska, psykosociala funktionsvariationer.

Lotsen erbjuder möjlighet till social gemenskap, prova på enklare hantverk och man kan delta i olika aktiviteter. Det finns möjlighet till arbetsträningsplatser för de klienter som önskar.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta på Lotsen innebär att vara ett samtal- och/eller praktiskt stöd till besökarna

Utöver detta ingår dokumentation enligt SoL med genomförandeplan som grund, kontaktmannaskap, att vid arbetsträning ge den enskilde praktiskt och pedagogiskt stöd, Ett självständigt liv ( ESL).

Viss kväll och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Lämplig yrkesbakgrund kan vara vårdare, skötare eller annan kompetens som av arbetsgivaren prövas likvärdig.

Att ha arbetat med målgruppen är meriterande. Du behöver ha god självkännedom och känna trygghet i din yrkesroll. I arbetet ingår att man använder sig själv som verktyg. Vi använder oss även av lågaffektivt bemötande. Arbetet ställer stora krav på förmågan att arbeta självständigt men också en förmåga att arbeta i team och att skapa goda relationer. Du ska ha ett flexibelt och lösningsinriktat arbetssätt samt kunna arbeta okonventionellt. Du ska vara positiv till att arbeta evidensbaserat (ESL) och till ett nytänkande i att ge hjälp till självhjälp.

Kriterier för dig som söker tjänsten:

  • Relevant utbildning
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen psykiskt och neuropsykiatriska       funktionsnedsättningar
  • Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
  • Datakunskaper
  • God empatisk förmåga
  • God samarbetsförmåga 

Vi söker dig som är engagerad i arbetet, har lätt för att samarbeta, kan arbeta med både struktur och flexibilitet, nyfiken, har god social förmåga samt tycker om att ta ansvar. Du ska ha en förmåga att utifrån en genomförandeplan arbeta pedagogiskt, lösningsfokuserat och självständigt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Vi ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära dig av andra. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som vi bedömer vara nödvändiga för att klara uppdraget.

Har du genomgått MI-utbildning eller ESL-utbildning är det meriterande

Vi vill ha engagerade och friska medarbetare, därför främjar vi friskvård genom ett generöst friskvårdsbidrag.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 juni 2017