Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare IFO Barn- och ungdomsgruppSista ansökningsdatum: 2017-06-11
Referensnummer: 151200

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Angelika Nordin, HR, 013-29 47 26
Maria Eklund, gruppchef, 013-26 34 18

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomsgruppen består av tre mindre grupper med tio-tolv medarbetare och en gruppchef i varje grupp. Utöver detta finns resursgrupp, familjesupport, utredningsteam samt mottagning och jour till stöd för de utredande socialsekreterarna. Arbetet inom Barn- och ungdomsgrupperna innebär socialt utredningsarbete och beslut enligt sociallagstiftningen (SoL och LVU). Det innebär även information och motivationsarbete som har direkt samband med utredningen samt att ansvara för att fattade biståndsbeslut verkställs genom beställning. Uppföljning av öppenvårdsinsatser enligt gällande lagstiftning ingår i uppdraget.

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen i Linköping tillämpar BBIC (Barns Behov i Centrum). Vi utgår från ett systemteoretiskt synsätt. Vårt mål är att möta varje individs behov på hans eller hennes nivå, där förtroende, delaktighet och samverkan är nyckelbegrepp. Du kommer att möta barn, ungdomar och familjer i utsatta situationer och måste klara av att arbeta i ett högt tempo, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete och du kommer att få arbeta tillsammans med kollegor som har många års erfarenhet. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har Socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Dokumenterad utbildning i socialrätt är ett krav, liksom körkort. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta med socialt utredningsarbete.

  • Du bör också vara duktigt på att uttrycka dig skriftligt.
  • Du är intresserad av att arbeta aktivt med barn och ungdomar utifrån, både ett stödjande och strukturerat perspektiv, samt har ett lösningsfokuserat arbetssätt.
  • Du är tydlig, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs.
  • Du kan arbeta både självständigt och i grupp.
  • Du har förmåga att samverka med andra och upprätthålla goda relationer.
  • Du är nyfiken på andra människor, initiativrik och uppskattar omväxlande arbetsuppgifter, samt har förmågan att hitta alternativa lösningar.

Om du tror på barns och ungdomar möjlighet till utveckling och vill vara med att skapa meningsfullhet för dem, är detta rätt jobb för dig.

Inom barn- och ungdomsgrupperna tillämpas ett mentorskoncept, med utbildade mentorer. Alla arbetsgrupper har handledning och vi arbetar med nära arbetsledning.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 juni 2017