Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare IFO Vuxen, vräkningsförebyggandeSista ansökningsdatum: 2017-06-05
Referensnummer: 152569

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Angelika Nordin, HR, 013-29 47 26
Eva Elb, gruppchef, 013-29 46 25

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Avdelningen för Individ- och familjeomsorg (IFO), vuxenavdelningen, arbetar med socialt utrednings- och uppföljningsarbete samt beslut enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare (LVM) för vuxna personer. Inriktningen på målgruppen av klienter är missbruk, samsjuklighet och bosociala frågor.

Avdelningen utvecklas med inriktning på vräkningsförebyggande åtgärder.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består av socialt utrednings- och uppföljningsarbete samt beslut, men dessutom att svara för information, motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens egna möjligheter. I uppdraget ingår även att ansvara för att fattade biståndsbeslut verkställs i samverkan med andra instanser internt och externt.

Vi söker Dig som vill arbeta med inriktning vräkningsförebyggande åtgärder. Arbetet innebär att stödja personer som hotas av vräkning från sin bostad, så att avhysning kan undvikas. Uppdraget innebär nära samverkan ed olika bostadsföretag, fastighetsägare, kronofogdemyndigheten med flera.

Utredningsmodellen som används är ASI och motivationsmodellen MI.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Utbildning i socialrätt är ett krav. Erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete enligt sociallagstiftningen är meriterande.

Arbetsuppgifterna förutsätter god förmåga att uttrycka dig skriftligt och ge ett gott bemötande till våra klienter och samarbetspartners. Personlig mognad och samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är egenskaper vi värderar högt hos våra medarbetare på Socialförvaltningen. Du är tydlig, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du är nyfiken på andra människor, initiativrik och har förmågan att hitta alternativa lösningar.

Om du tror på individers möjlighet att finna motivation till att förändra sin situation och vill vara med att skapa bättre förutsättningar för dem, är detta rätt jobb för dig.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 juni 2017