Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare till FamiljerättenSista ansökningsdatum: 2016-10-05
Referensnummer: 114829

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Pia Teivik, 013-20 77 57

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Utredningar om vårdnad, boende och umgänge, adoptionsutredningar, samarbetssamtal, faderskap m.m. enligt Föräldrabalken samt andra inom familjerätten förekommande arbetsuppgifter. Du deltar i utvecklingen av arbetet inom familjerätten.

Kvalifikationer

Du är socionom eller har akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Ett krav är utbildning i socialrätt på högskolenivå. Du har erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten och gärna inom familjerättsområdet. Du arbetar självständigt och är engagerad i att utveckla enhetens kompetens och arbetsgemenskap. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är lyhörd, nyfiken och samarbetsinriktad. Viktiga egenskaper är att du är lugn och stabil i stressade situationer, att du är engagerad, strukturerad, tydlig och har god analytisk förmåga.

Körkort krävs

Socialförvaltningen är en växande myndighetsförvaltning med ca 350 medarbetare. Verksamheten består av tre verksamhetsområden, avdelningen för försörjningsinsatser, individ- och familjeomsorg samt äldre och funktionsnedsatta. Socialförvaltningen har enligt socialtjänstlagen det yttersta ansvaret för de som vistas i kommunen. Verksamheten fokuserar huvudsakligen på barn/ungdomar och deras föräldrar, vuxna i behov av insatser på grund av åldrande, funktionsnedsättning, psykosocial problematik samt individer i behov av försörjningsinsatser.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 oktober 2016