Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare till IFO Barn och ungdomsgruppSista ansökningsdatum: 2017-02-06
Referensnummer: 132331

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Maria Eklund/gruppchef, 013-206000

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomsgruppen består av tre mindre grupper med ca tio medarbetare och en gruppchef i varje grupp. Utöver detta finns resursgrupp, familjesupport och utredningsteam till stöd för de utredande socialsekreterarna.  Arbetet inom Barn och ungdomsgrupperna innebär socialt utredningsarbete och beslut enligt sociallagstiftningen (SoL och LVU), samt att svara för information och motivationsarbete som har direkt samband med utredningen och ansvara för att fattade biståndsbeslut verkställs genom beställning. Uppföljning av öppenvårdsinsatser enligt gällande lagstiftning ingår också i uppdraget. 

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen i Linköping tillämpar BBIC (Barns behov i centrum). Vi arbetar med ett systemteoretiskt synsätt. Vårt mål är att möta varje individs behov på hans eller hennes nivå och utifrån dennes förutsättningar möjliggöra en utveckling till en självständig individ och god samhällsmedborgare. Förtroende, delaktighet och samverkan är tre nyckelbegrepp hos oss

Du kommer att möta barn, ungdomar och familjer i utsatta situationer och måste klara av att arbeta i ett högt tempo, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete och du kommer att få kollegor som brinner för sitt arbete och som kommer att göra sitt bästa för att du ska få en bra start hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har Socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Dokumenterad utbildning i socialrätt är ett krav, liksom körkort.

Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med socialt utredningsarbete så är det meriterande.

Du bör också vara duktigt på att uttrycka dig skriftligt.

Du är intresserad av att arbeta aktivt med barn och ungdomar utifrån, både ett stödjande och strukturerat perspektiv, samt har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är tydlig, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är nyfiken på andra människor, initiativrik och du uppskattar omväxlande arbetsuppgifter, samt har förmågan att hitta alternativa lösningar

Om du tror på barns och ungdomar möjlighet till utveckling och vill vara med att skapa meningsfullhet för dem, är detta rätt jobb för dig. Du kommer till en arbetsgrupp där vi månar om varandra, där vi har roligt ihop och där vi med hög arbetsmoral driver utvecklingsarbete framåt.

Inom barn- och ungdomsgrupperna tillämpas ett lönetilläggssystem. Vi har också ett mentorskoncept, med utbildade mentorer. Alla arbetsgrupper har handledning och vi arbetar med nära arbetsledning. Alla anställda i Linköpings kommun har friskvårdspeng.

Vi söker ett antal socialsekreterare och kommer att tillämpa kontinuerlig rekrytering under annonseringstiden.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 februari 2017