Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare till IHFSista ansökningsdatum: 2017-06-30
Referensnummer: 157790

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Gunilla Rolling, 013-20 34 18

Ansök här!

Är du en person som gillar utmaningar, är flexibel och engagerad i familjerelationer?

Råd & Stöd söker 2 socialsekreterare/behandlare till en familjebehandlingsverksamhet - IHF.

Om arbetsplatsen

Verksamheten är belägen i centralta Linköping. Den består av 6 medarbetare som är uppdelade i två team. Varje team arbetar med 6-7 familjer åt gången. Vi tillämpar årsarbetstid, vilket innebär att arbetstiden kan förläggas kvällstid minst ett par kvällar/vecka, utifrån de behov familjerna har. I gengäld har man ett lönetillägg och möjlighet att vara ledig annan tid. Man har även telefonjour var 6:e vecka. 

Arbetsbeskrivning

Intensiv hemmabaserad familjebehandling, IHF är en behandlingsmetod för familjer med barn/ungdomar, där det finns en risk för placering av barnet utanför hemmet. Det är en intensiv behandlingsinsats som pågår under 9-12 månader.

Som medarbetare i ett av de två IHF-teamen, arbetar du i en av de tre rollerna, samordnare, familjebehandlare eller ungdomsbehandlare. Medarbetarna i varje team har ett mycket nära samarbete, kring varje familj. Ambitionen är att bedriva behandlingen utifrån familjens behov, vilket bl.a. innebär att behandlingen bedrivs både direkt i familjernas hem, i verksamhetens lokaler och med olika samarbetspartners.  

Att arbeta på IHF innebär stora möjligheter till utveckling. Du får utbildning i IHF-metoden, kontinuerlig metod- och kompetensutveckling, samt handledning.

Kvalifikationer

Socionom, beteendevetare, socialpedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flerårig erfarenhet av socialt arbete med familjer.

Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta med IHF eller liknande metoder, vidareutbildning i grundläggande psykoterapi, Funktionell familjeterapi, systemteori eller liknande.

Körkort är ett krav.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 juli 2017