Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare till nystartat behandlingshemSista ansökningsdatum: 2017-05-29
Referensnummer: 149866

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Daniel Åström, 013-206339
Elias Vardi , 013-206562

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink, Råd & Stöd, startar ett nytt behandlingshem för ungdomar i migration som har medelsvår till svår psykisk ohälsa och som inte kan behandlas i sin egen hemmiljö. Behandlingshemmet är under uppstart och kommer kunna erbjuda plats för 6 ungdomar. Behandlingen kommer att ske i nära samarbete med Region Östergötland. Arbetsgruppen kommer att bestå av 1 Föreståndare, 3 Socialsekreterare samt 6 behandlingsassistenter.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare kommer du att vara behandlingsansvarig för flera ungdomar vid behandlingshemmet. Du kommer att leda den individuella planeringen av arbetet med ungdomarna tillsammans med ditt team och samarbetspartners såsom myndigheter och sjukvård.

Du kommer att ha enskilt behandlingsarbete med ungdomarna men även handleda övriga teamet i arbetet med ungdomarna.   

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig högskoleutbildning.

  • Erfarenhet av socialt behandlingsarbete med inriktning mot KBT, ångest och självskadebeteenden.
  • Det är viktigt att du kan förmedla trygghet, stabilitet och hopp till ungdomar, kollegor och andra professionella.
  • Flexibilitet och kreativitet är en tillgång, liksom förmåga att se möjligheter och ha en helhetssyn.

Du förväntas också kunna hantera situationer som kan innebära hög stress varför det är viktigt med en grundtrygghet. Du behöver vara strukturerad och ha god dokumentationserfarenhet. Utifrån målgruppens behov och arbetsgruppens sammansättning behöver du ha en förmåga att arbeta flexibelt och möta ungdomar där de befinner sig. Du är orädd, hittar nya vägar och samarbetsformer.

Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare är du ambitiös, har ett eget driv, tar initiativ och genomför planeringar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande är steg1 utbildning med kognitiv eller familjeterapeutisk inriktning.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 maj 2017