Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Socialsekreterare till Uppföljning HVBSista ansökningsdatum: 2017-05-25
Referensnummer: 138764

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Tomas Flygare, 013-20 87 80

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare i uppföljning HVB ansvarar du för att ett antal placerade barn/ungdomar får den vård som de har rätt till och som motsvarar deras behov. I arbetet ingår att överväga, ompröva, utreda, skriva yttranden och göra kontinuerliga bedömningar. Barnen/ungdomarna är i åldrarna 0-20 år, företrädesvis ungdomar, och gemensamt för dem är att de är placerade antingen enligt SoL eller LVU. Orsaken till placeringen ser olika ut och på en tjänst kan du handlägga barn/ungdomar som är placerade på allt ifrån låst institution till lägenhet i andra hand. Vi följer även upp öppenvård. . 

Ett av våra största syften med arbetet är att kvalitetssäkra vården för barnen/ungdomarna och vi använder oss bland annat av BBIC (barns behov i centrum). Vårt mål är att möta varje individs behov på hans eller hennes nivå och utifrån dennes förutsättningar möjliggöra en utveckling till en självständig individ och god samhällsmedborgare. Vi gör detta genom stöd, omvårdnad, ansvar samt genom att arbeta med ungdomens nätverk.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är att du har socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig samt att du har körkort och utbildning i socialrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete.

Du är intresserad av att arbeta aktivt med barn och ungdomar utifrån, både ett stödjande och strukturerat perspektiv, samt har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är tydlig, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är nyfiken på andra människor, initiativrik och du uppskattar omväxlande arbetsuppgifter, samt har förmågan att hitta alternativa lösningar. Då våra placeringar ofta är långvariga, uppskattar du att jobba med långa relationer. Våra placeringar finns över hela Sverige, så arbetet kräver en hög grad av flexibilitet, då det innebär många resor.

Om du tror på barns och ungdomar möjlighet till utveckling och vill vara med att skapa meningsfullhet för dem, är detta rätt jobb för dig. Du kommer till en arbetsgrupp där vi månar om varandra, där vi har roligt ihop och där vi med hög arbetsmoral driver utvecklingsarbete framåt.

Välkommen med din ansökan!

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 26 maj 2017