Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

SpeciallärareSista ansökningsdatum: 2016-08-22
Referensnummer: 107845

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Therese Wickman, therese.wickman@linkoping.se

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vist skola ligger naturskönt i Sturefors i Linköpings södra utkant. Vi är en skola med ca 310 elever och fem olika fritidsavdelningar, varav en är fritidsklubb mot elever i år 4-6. Hos oss är trygghet, trivsel och kunskap ledord. Vi arbetar fokuserat för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt i samtliga förmågor. Vi har ett inkluderande arbetssätt där vi sätter individen i fokus vilket innebär att vi arbetar i team så långt som möjligt. Vi har skapat tydliga strukturer för vårt arbete och utvecklas ständigt i det kollegiala lärandet.

Vi har ett positivt arbetsklimat och söker dig som trivs i att arbeta i team. Tillsammans arbetar vi fokuserat mot uppställda mål och för att alla ska ha likvärdiga möjligheter till maximalt lärande i en verksamhet fylld av lust och engagemang!

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare är du ett stöd i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du ingår i elevhälsoteamet och samarbetar med lärarna i arbetet med att identifiera elevers behov. Du följer upp de kartläggningar som genomförs i olika klasser och arbetar i ett team tillsammans med skolans övriga lärare och koordinator.

Du kommer att arbeta mot elever m extra utmaningar med språk-, läs- och skrivundervisning. Vi ser att undervisningen inkluderas i klassrummet i så stor utsträckning som möjligt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare/specialpedagog, med grundutbildning till lärare, gärna med inriktning mot svenska, läs-, skriv- och NP-problematik.

Du brinner för att synliggöra lärandet för eleven. Du är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd. Du drivs av att hitta nya sätt att lära och du lockar eleven längre än den trodde var möjligt. Att hitta nya vägar tillsammans med dina kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning ser du som en självklarhet. 

Vi söker dig som:

  • anser att det är självklart att arbeta förebyggande och främjande.
  • är självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar.
  • har en förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.
  • är ansvarstagande, lyhörd, noggrann och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar.
  • har förmågan att entusiasmera och engagera och ser inte uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.
  • vill vara med och utveckla verksamhetens mål och lärmiljöer och som kan omsätta pedagogisk teori i praktiskt arbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 22 augusti 2016