Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Speciallärare till Vikingstad skolaSista ansökningsdatum: 2016-10-09
Referensnummer: 106787

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Sara Skagerström, rektor, 013-205561

Ansök här!

Vill du arbeta med att driva skolutveckling och öka inkluderingen i klassrummen? Har du en drivkraft att handleda dina kollegor? Då vill vi att du söker vår lediga tjänst som speciallärare.

Om arbetsplatsen

Vikingstad skola är nyrenoverad och ligger mitt i samhället Vikingstad. Vi arbetar aktivt enligt mottot Vikingstad skola - där varje elev är i fokus. På Vikingstad skola går det cirka 420 elever i årskurserna F-6.

Samhället Vikingstad ligger cirka 15km utanför Linköping och det går enkelt att ta sig både med bil och med pendeltåg som anländer flera gånger i timmen.

Läsåret 2016/2017 har vi på Vikingstad skola valt att satsa på att utöka antalet lärare på skolan för att på så sätt möjliggöra ett kollegialt utbyte och att undervisningen får bättre kvalité. Vi arbetar aktivt för att det i de flesta ämnen ska vara två lärare i klassrummet och minst tre klassföreståndare i alla årskurser. Vi har även anställt två lärarassistenter.

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare är du ett stöd i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du samarbetar med lärarna i arbetet att identifiera elevers behov. Du följer upp de kartläggningar som genomförs i de olika klasserna och arbetar i team tillsammans med lärare, speciallärare och koordinator.

I dina arbetsuppgifter ingår det att vara handledare och samtalsparter till dina kollegor för att utveckla undervisningen och verksamheten.

Vi ser att undervisningen inkluderas i klassrummet i så stor utsträckning som möjligt. Tjänsten innebär arbete i årskurs 3-6.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en speciallärarexamen med inriktning matematik alternativt läs- och skrivutveckling.

Vi söker dig som:

  • anser att det är självklart att arbeta förebyggande och främjande.
  • är självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar.
  • har en förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vi värdesätter att du visar egen drivkraft och tar egna initiativ för att utveckla verksamhetens mål och lärmiljöer. Att hitta nya vägar tillsammans med dina kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning ser du som en självklarhet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 10 oktober 2016