Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Speciallärare/SENCO till NygårdsskolanSista ansökningsdatum: 2017-07-21
Referensnummer: 160269

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Therese Andersson, 013-26 38 17

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Nygårdsskolan är en F-5 skola i Skäggetorp med stor mångkulturell mångfald. Skolan har cirka 280 elever. I januari 2017 flyttade vi in i våra helt nya lokaler och har eget tillagningskök och klassrummen är väl anpassade för att möta elevernas individuella behov. Vi har i dagsläget cirka 70 medarbetare.

Skolan är inne i en spännande utvecklingsfas där du som medarbetare har stora möjligheter att vara med att forma verksamheten på kort och lång sikt. Vi söker nu speciallärare/SENCO för tillsvidareanställning till Nygårdsskolan.

Arbetsbeskrivning

Som SENCO kommer du att arbeta som rektors stöd på del av tjänsten. Det innebär att du tillsammans med rektor arbetar för ett gott elevhälsoarbete där alla elever får möjlighet att utvecklas.

Vi arbetar med strukturer, förhållningssätt och goda lärmiljöer där elevhälsa börjar i klassrummet. Som speciallärare/SENCO kommer du att arbeta nära all personal genom att kartlägga, handleda och följa upp arbetet som sker med eleverna.

Kvalifikationer

Utbildad speciallärare med legitimation, gärna i matematik och/eller sva.

Du är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd.

Vi söker dig som:

  • är självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar.
  • har förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag och har ett professionellt förhållningssätt  mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.
  • är ansvarstagande, lyhörd, noggrann och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar.
  • har förmågan att entusiasmera och engagera och ser inte uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.
  • vill vara med och utveckla verksamhetens mål och lärmiljöer och som kan omsätta pedagogisk teori i praktiskt arbete.
  • har ett inkluderande förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har erfarenhet av arbete med nyanlända och elever med annat modersmål än svenska.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 juli 2017