Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

SpecialpedagogSista ansökningsdatum: 2016-11-02
Referensnummer: 118260

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Eva Lindberg, Chef för interna stödfunktioner, 013-207575

Ansök här!

Är du specialpedagog eller lärare med specialpedagogisk kompetens? Anders Ljungstedts gymnasium söker dig!

Anders Ljungstedts Gymnasium är en stor gymnasieskola med ca 1400 gymnasieelever, 250 anställda och vi erbjuder utbildningar inom ett stort antal nationella program inom gymnasieskolan samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram.

Anders Ljungstedts gymnasium ser entreprenörskapet som en viktig del i undervisningen och vi samarbetar med näringsliv och arbetsmarknad på olika sätt. Skolan utgör en kreativ miljö och utvecklar verksamheten i samverkan med såväl omgivningen på orten som skolor i flera andra länder.

Arbetsbeskrivning

Hos oss kommer du att vara en nyckelperson vad gäller att utveckla arbetet med särskilt stöd och extra anpassningar. I tjänsten ingår att på olika sätt ansvara för lärares kompetensutveckling vad gäller elever i behov av särskilt stöd, samt även att coacha enskilda elever. Specialpedagogerna ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare. Vi har även tillgång till skolpsykolog och skolläkare samt logoped.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att arbeta med elever som har olika stödbehov och att använda dig av olika specialpedagogiska verktyg och metoder. – Vill vara en del av skolans utveckling och driva den framåt vad gäller arbetet med att hjälpa alla elever att nå så långt de kan i sin kunskapsutveckling.
  • Är van att coacha/handleda både elever och lärare.
  • Är lösningsfokuserad och ser möjligheter även i svåra situationer.
  • Är intresserad av att utveckla tekniska kompensatoriska hjälpmedel. 

Vi söker en specialpedagog med bland annat kompetens inom språkintroduktion och/eller ha kompetens och erfarenhet att arbeta med elever som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I tjänsten ingår också att göra pedagogiska utredningar och upprätta åtgärdsprogram.

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med stora möjligheter till utveckling och att få vara med och påverka. Vår undervisningsmiljö präglas av ömsesidig respekt mellan elever och personal.

Rekryteringsarbetet påbörjas omgående.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 november 2016