Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Stödpedagog till caféverksamhet inom daglig verksamhetSista ansökningsdatum: 2017-03-02
Referensnummer: 134472

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Susanne Bergum, 013-206548

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Daglig verksamhet bedriver kaféverksamhet på fem olika adresser i Linköpings kommun. På kaféerna arbetar vuxna personer som har beslut om daglig verksamhet enligt LSS med diverse arbetsuppgifter som inryms i en caféverksamhet. Du kommer att arbeta som stödpedagog på ett av dessa kaféer.

Att arbeta på kafé i daglig verksamhet innebär att alla i verksamheten både medarbetare och arbetstagare kommer med förslag för att vidareutveckla verksamheten tillsammans.

Som stödpedagog handleder du arbetstagare med diagnos inom autismspektrum och/ eller utvecklingsstörning . Arbetet kräver stor tydlighet och förmåga att arbeta lågaffektivt. Arbetet präglas av att hela tiden handleda arbetstagarna i att så självständigt som möjligt utföra arbetsuppgifterna som ingår i verksamheten.

Du kommer att aktivt driva arbetet med dokumentation och genomförandeplaner i verksamheten. Att handleda andra medarbetare i arbetet med genomförandeplaner och dokumentation kan också komma att ingå ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer också att driva och utveckla det pedagogiska arbetssättet samt aktivt arbeta för vidareutveckling av verksamheten tillsammans med personerna i verksamheten.   

Arbetet ställer höga krav vad gäller självständigt arbete då du som stödpedagog på café arbetar ensam. Du behöver kunna fatta egna beslut i stunden, ha god organisationsförmåga och vara serviceinriktad. I arbetet ingår att kunna arbeta flexibelt både i tanke och i handling. Du arbetar direkt med arbetstagarna, vilket innebär ansvar för handledning, fortlöpande vägledning och uppföljning.

Vi strävar efter att erbjuda individuellt anpassad, meningsfull verksamhet för varje individ. 

Kvalifikationer

  • Du har utbildning relevant för att arbeta med målgruppen, gärna med pedagogisk inriktning med yrkeshögskolekompetens. Utbildning inom pedagogiskt arbetssätt för personer inom autismspektrum och lågaffektivt bemötande är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrum är ett krav då målgruppen är personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med lindrig utvecklingsstörning.
  • Du bör vara ansvarstagande, har god samarbets- och samordningsförmåga och uthållighet.
  • Du bör också vara stresstålig.
  • Du är en person som har lätt för att samarbeta med medarbetare och arbetstagare.
  • Du bör känna dig bekväm i att både leda grupper självständigt och att ha kundkontakter med nya och gamla samarbetsparters till verksamheten.
  • Du har förmågan att entusiasmera, motivera och engagera arbetstagare och medarbetare i verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 mars 2017