Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Studentmedarbetare – planering och genomförande av utställning vid Passagen Linköpings konsthallSista ansökningsdatum: 2017-04-28
Referensnummer: 143318

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Lars-Ove Östensson, konsthallchef, 013- 20 73 12,lars-ove.ostensson@linkoping.se
Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör, 013-20 73 11, karin.olanders@linkoping.se

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Inom Linköpings kommun finns många av Sveriges allra viktigaste jobb. Det handlar om spännande och utmanande uppdrag med syfte att skapa goda förutsättningar för alla som lever, arbetar, studerar och driver företag här. Det handlar om mod, mångfald och medmänsklighet – och om viljan att ligga i framkant och göra skillnad. Här tror vi att du har mycket att bidra med.

Vi söker dig som ska eller har påbörjat det sista utbildningsåret vid Linköpings universitet. Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att – parallellt med studierna – få testa dina kunskaper i skarpa Case, samla värdefull arbetslivserfarenhet och bygga kontaktnät för framtiden.

Bakgrund

Passagen Linköpings konsthall är en enhet under kultur- och fritidsförvaltningen. Konsthallen arrangerar varje år utställningar med inriktning på samtidskonstens alla olika uttrycksformer. I det mindre utställningsrummet Passagen Lab visas utställningar i det mindre formatet, projektarbeten, film med mera. Seminarier, musik, offentliga samtal och gruppvisningar ingår som en naturlig del i verksamheten.

Enheten omfattar även pedagogisk verksamhet – Passagens ateljé, medieverkstaden och konsthall är mötesplatser där barn och ungdomar kan utveckla sitt eget skapande. För att stimulera det kreativa arbetet tar den pedagogiska verksamheten del av den samtidskonst som visas i konsthallen, där utställningens bilder och föremål blir utgångspunkt samt inspiration för skapande, samtal och skrivande.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som studentmedarbetare är att tillsammans med konsthallchefen och medarbetare på konsthallen planera och genomföra utställning, som inkluderar:

  • Samtal med konstnären avseende historik, konstnärskapet och den konstnärliga processen
  • Utifrån samtalet med konstnären ta fram katalog om utställningen samt underlag till visningar
  • Offentlig presentation av konstnären

 Uppdraget innebär att du behöver ha förståelse för utställningsprocessen. Visst kvällsarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar sista året på kulturvetarprogrammet med inriktning konst eller studerar konstvetenskap på minst C-nivå.

Du får gärna ha erfarenhet av utställningsverksamhet.

Personliga kompetenser

god samarbetsförmåga kvalitetsmedveten social kommunikativ

  • lyhörd
  • duktig på att uttrycka sig i tal och skrift
  • strukturerad

Anställningsform: Timanställning 9-11 månader Sysselsättningsgrad: 20-25 %

Tillträde: augusti/september 2017 Löneform: Timlön baserad på en månadslön enligt avtal

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 april 2017