Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Studentmedarbetare inom samhällsbyggnadSista ansökningsdatum: 2017-04-28
Referensnummer: 140904

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Kristin Elebring/ Gruppchef, 013-263922
Göran Andersson/ Planeringsledare, 013-206354

Ansök här!

Inom Linköpings kommun finns många av Sveriges allra viktigaste jobb. Det handlar om spännande och utmanande uppdrag med syfte att skapa goda förutsättningar för alla som lever, arbetar, studerar och driver företag här. Det handlar om mod, mångfald och medmänsklighet – och om viljan att ligga i framkant och göra skillnad. Här tror vi att du har mycket att bidra med.

Vi söker dig som ska eller har påbörjat det sista utbildningsåret vid Linköpings universitet. Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Du är viktig för oss då du bidrar med kunskap och nya rön inom ditt kompetensområde.

Bakgrund

Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling och består av teknik- och samhällsbyggnadskontor, miljökontor, bygglovskontor, kommunlantmäteri samt avdelningen för verksamhetsstöd och uppföljning. Är du intresserad av en utvecklingsinriktad arbetsplats, där fokus är att ge professionellt stöd och service till våra medarbetare, politiker samt medborgare?

Beskrivning av uppdraget

Avdelningen Verksamhetsstöd och uppföljning söker efter en studentmedarbetare som kan arbeta med vår Planeringsledare. Uppdraget kommer innebär uppgifter inom områdena uppföljning och utvärdering, samt utredningar och att svara på re­misser. Uppdragen spänner genom hela Miljö- och samhällsbyggnadsförvalt­ningen, och består i att genomföra enklare utredningar och uppföljningar, kri­tiskt granska skrivelser, omvärldsbevaka och skriva underlag till aktuella upp­drag eller remissförfrågningar. Här finns möjlighet för dig som vill lära dig mer om analysmetoder, utredningsmetodik och uppföljningar. Uppdraget ger en grundläggande kompetens i hur en kommunal förvaltning är organiserad och arbetar i processer och projekt. 

Önskvärd utbildning/program för uppdrag

Vi söker dig som studerar sista året på något av programmen för samhällsvetare, civilekonom eller kulturvetare. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskap inom utredningsteknik eller vetenskaplig metodik. Goda datatekniska kunskaper i programmen word och excel är även det meriterande. 

Personliga kompetenser

Vi söker dig som tycker om ordning och reda. Det är viktigt att du är självgående, tar egna initiativ och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Då du kommer samarbeta med förvaltningens olika medarbetare och avdelningar är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du skapar relationer på ett smidigt sätt och ser service som en självklarhet.

Om Linköpings kommun

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information: www.linkoping.se

Vi är en kommun där idéer blir verklighet – därför behöver vi dig!

Övrigt

För att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar använder vi en elektronisk ansökningsblankett i samarbete med MyNetwork. Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).

Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i formuläret noggrant.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 april 2017