Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Studie- och yrkesvägledare till Ånestadsskolan & ResursskolornaSista ansökningsdatum: 2016-12-21
Referensnummer: 121821

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Carolina Andersson, 013-207033

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Du samarbetar med skolornas pedagoger när det gäller studie och yrkesvägledningen som ska löpa som en röd tråd genom grundskolans alla årskurser samt utveckla skolans strategier för att rusta eleverna för yrkeslivet och utveckla deras valkompetens.

  • Du ska tillsammans med lärare och skolledning utveckla, planera och hjälpa till med skolutveckling samt ingå i vårt elevhälsoteam.
  • Du har ett nära samarbete med lärarna så att informations- och vägledningsinsatser kopplas samman med undervisningen.
  • Du medverkar på aktiviteter för, och ger information till, presumtiva elever och vårdnadshavare, samverkar med andra studie- och yrkesvägledare i nätverk samt intressenter utanför vår skola.
  • Du utvärderar regelbundet ditt arbetsområde.

Tjänsten innebär att du arbetar ca 60% på Ånestadsskolan och ca 20% på Resursskolan. 

Studie- och yrkesvägledningen ska utgå från elevens individuella förutsättningar, vilket innebär att arbetet även innehåller:

  • Vägledande samtal via bokade besök, drop-in, telefon eller mejl
  • Studieinformation kring exempelvis gymnasieintag
  • Hantering av elevernas praktikplatser i åk 8 - Hålla i gruppinformation
  • Kommunicera/samverka med personalgrupper och aktörer

Kvalifikationer

Du bör ha en examen i studie - och yrkesvägledning eller annan av arbetsgivaren bedömd som relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet från en liknande roll. Vidare bör du ha goda IT-kunskaper och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Önskvärt är starkt intresse för utveckling, entreprenörskap och god samarbetsförmåga. Som person är du flexibel, handlingskraftig och självständig med god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 december 2016