Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Studie- och yrkesvägledare till Birgittaskolan Gy och IVASSista ansökningsdatum: 2016-11-10
Referensnummer: 118850

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Eva Aronsson, rektor Birgittaskolan, 013-26 30 87 eller 0708-955 755
Sehaveta Kaniza, rektor Birgittaskolan/IVAS, 013- 20 77 79

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolans gymnasium består av två rektorsområden, Birgittaskolan Gy och Birgittaskolan IVAS. Vi söker nu en studie-och yrkesvägledare till båda rektorsområdena.

Birgittaskolan Gy;

  • erbjuder vård- och omsorgsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och introduktionsprogram. På skolan studerar ca 340 elever. Vi arbetar aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas utifrån sin förmåga.

Birgittaskolan IVAS;

  • riktar sig till elever med Aspergers syndrom, högfungerande autism eller motsvarande diagnos inom autismspektrumtillstånd. Våra ca 90 elever läser naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, yrkesförberedande program eller individuellt alternativ. Vi arbetar i små klasser med individbaserad undervisning, för att kunna hjälpa våra elever i såväl studier som med den personliga utvecklingen. Vi lägger stor vikt vid individbaserat bemötande och vi samarbetar nära föräldrar och vårdnadshavare

De båda rektorsområdena tillhör enheten Birgittaskolan och där ingår också Birgittaskolans vuxenutbildning med bl.a. kurser på såväl grundläggande som gymnasial nivå och SFI-utbildning. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma lokaler. Våra lokaler är belägna i centrala Linköping.

På enheten finns ytterligare två studie-och yrkesvägledare som arbetar mot vuxenutbildningen. Vi tillhör Utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun och är en av fem kommunala gymnasieskolor. 

Arbetsbeskrivning

En väl fungerande studie- och yrkesvägledning ligger till grund för elevens möjligheter att fatta viktiga beslut för framtiden. Studie- och yrkesvägledningen ska utgå från elevens individuella förutsättningar.

Arbetet innebär vägledning, samtal, aktiviteter och informationsspridning för enskilda individer och grupper om studieplaner, pågående studier, byten av kurser/program samt inför framtida studie- och yrkesval. Du ingår i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator, specialpedagoger, psykolog och rektor. Du har ett nära samarbete med lärarna så att informations- och vägledningsinsatser kopplas samman med undervisningen. Du kontrollerar och reviderar studieplaner. Du medverkar på aktiviteter för, och ger information till, presumtiva elever och vårdnadshavare. Du samverkar med andra studie- och yrkesvägledare samt intressenter utanför vår skola.

Tillsammans med lärare och skolledning kommer du aktivt delta i arbetet med skolutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är  behörig/utbildad  studie- och yrkesvägledare.  Har du erfarenhet av studie- och yrkesvägledning inom gymnasiet är det meriterande. 

Du är en självgående och driven person som tar egna initiativ, har en öppen attityd och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god samarbetsförmåga och är kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 10 november 2016