Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Studie- och yrkesvägledare till Birgittaskolans gymnasiumSista ansökningsdatum: 2017-02-12
Referensnummer: 128821

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Tilda Eriksson, HR-konsult, 013-263349
Sehaveta Kaniza, Rektor IVAS, 013-207779

Ansök här!

Är du en utbildad studie- och yrkesvägledare som med entusiasm driver ditt arbete framåt vill vi att du söker den lediga tjänsten på Birgittaskolans gymnasium.

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium och vuxenutbildning som ligger mitt i Linköping och har över 2000 elever.

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 400 elever och erbjuder vård- och omsorgsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsprogrammet och introduktionsprogram. Birgittaskolans gymnasium arbetar aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas utifrån sin förmåga. På Birgittaskolan finns också IVAS som riktar sig mot elever inom autismspektrumtillstånd som läser naturvetenskapsprogrammet, samhällsprogrammet samt individuella alternativ. På IVAS ingår eleverna i små klasser med individbaserad undervisning för att kunna hjälpa eleverna i såväl studier som med den personliga utvecklingen.

På enheten finns ytterligare två studie-och yrkesvägledare som arbetar mot vuxenutbildningen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till våra två gymnasieenheter. Arbetet som studie- och yrkesvägledare innebär vägledning, samtal, aktiviteter och informationsspridning för enskilda individer och grupper om studieplaner, pågående studier, byten av kurser/program samt inför framtida studie- och yrkesval.

En väl fungerande studie- och yrkesvägledning ligger till grund för elevens möjligheter att fatta viktiga beslut för framtiden. Studie- och yrkesvägledningen ska utgå från elevens individuella förutsättningar.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att

  • ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator, specialpedagoger, psykolog och rektor.
  • ha ett nära samarbete med lärarna så att informations- och vägledningsinsatser kopplas samman med undervisningen.
  • kontrollera och revidera studieplaner.
  • medverka på aktiviteter för, och ge information till, presumtiva elever och vårdnadshavare.
  • samverka med andra studie- och yrkesvägledare samt intressenter utanför vår skola.

Tillsammans med lärare och skolledning kommer du aktivt delta i arbetet med skolutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande att du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning inom gymnasiet.

Som studie- och yrkesvägledare förväntar vi oss att du har en god samarbetsförmåga och att du arbetar tillsammans med dina kollegor och de elever du vägleder. Du har en öppen attityd och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser att du är strukturerad och har förmågan att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt och smidigt sätt. Du är också en självgående och driven person som kan ta egna initiativ.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 13 februari 2017