Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Teamledande bibliotekarieSista ansökningsdatum: 2016-11-18
Referensnummer: 118697

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Sääf, 013-20 66 12

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Allaktivitetshuset Skäggetorp ska vara en fysisk plats för gränsöverskridande möten där alla Linköpingsbor – från 0 till 100 år kan mötas. En viktig målgrupp för verksamheten är barn och unga.

Vidare ska Allaktivitetshuset kunna erbjuda en social kontext och samhörighet. Viktiga ledord är medskapande, aktivitet, upplevelse, lärande, bildning och hälsa. Det innebär flexibelt utformade lokaler för att skapa förutsättningar för exempelvis dans- och rörelse, musik- och konstrum för medskapande, artist in residens och subkultursodling för kulturutveckling, digital kreativitet, e-sport, aktivitet och skapande med mera.  Allaktivitetshuset ska genomsyras av ett systemtänkande där husets olika verksamheter skapar en helhet och ett sammanhang. Syftet är att vara både en katalysator och symbol för samhällsförändringar. Allaktivitetshuset är en arena för alla människor som både utgår från och strävar efter kreativitet och bildning.

Det nya biblioteket i Skäggetorp utgör en central funktion i allaktivitetshuset. Det kommer att bli ett modernt bibliotek som verkar tätt tillsammans med sitt närområde och alla de verksamheter som finns i huset. Biblioteket ska vara drivande i arbetet för att skapa en arena för kreativitet, demokrati, medskapande, bildning och möten.

Arbetsbeskrivning

I rollen som teamledare för Skäggetorps nya bibliotek kommer du dels att arbeta med traditionella bibliotekarieuppgifter som att möta och vägleda besökare, köpa in media mm. Men tyngden kommer att ligga på utveckling av ett modernt bibliotek och på samverkan. Du kommer att ha möjlighet att vara med och bygga upp ditt team och att påverka allaktivitetshusets framväxt. Du kommer också att ingå i närverk med Linköpings stadsbibliotek och i Götasamarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Gillar att jobba i en dynamisk miljö och vars drivkraft är utveckling.
  • Tycker om att arbeta med människor och är positiv till människors olikheter.
  • Vi ser att du har stor personlig mognad samt att du har enkelt för att skapa kontakt med andra.
  • Du tycker om och har erfarenhet från att leda grupper
  • Du trivs med att både få arbeta självständigt, ta egna initiativ och ingå i ett team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenheter från liknande verksamhet ses som positivt. Ett plus är också om du behärskar flera språk.

Vi välkomnar sökande med olika kulturell och språklig bakgrund.

Examen i biblioteks och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 november 2016