Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Timvikarier till boende för ensamkommande ungdomarSista ansökningsdatum: 2016-12-31
Referensnummer: 114319

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader

Kontaktperson:
Madeleine Karlsson Atsou Hr assistent, 013-26 38 87
Emma Horsak Hr assistent, 013-206348

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink Råd & Stöd ansvarar för ett flertal hem för vård och boende (HvB) samt stödboende riktat till ensamkommande barn och ungdomar.

Verksamheten på boendena vänder sig till pojkar i åldern 15-18 år som är i processen att söka asyl eller som fått uppehållstillstånd. Ett av verksamheternas mål är att ungdomarna ska få möjlighet att utveckla sina personliga resurser och få stöd i att leva ett självständigt liv. Ungdomarna ska få möjlighet att leva under trygga former och få individuellt anpassat stöd.

Arbetsbeskrivning

Just nu söker vi timvikarier till boenden för ensamkommande ungdomar inom Råd & Stöd. Arbetet innebär att ge stöd utifrån den enskilda individens behov kring bland annat:

  • Stöd i vardagsaktiviteter i boendet
  • Stöd i myndighetskontakter
  • Stöd i att hitta meningsfulla fritidsaktiviteter
  • Stöd och hjälp med läxläsning
  • Integrationsarbete

Detta stöd ges med respekt för självbestämmande, medinflytande  och integritet och på sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga.

Hos oss arbetar man schemalagd arbetstid vilket innebär dag, kväll och helgtjänstgöring med sovande jour. Även vaken natt kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker  dig som är undersköterska, socionom,  har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning, humanistisk behandlingspedagog eller har annan utbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.  

Även du med pågående relevant utbildning är välkommen att söka.

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen.
  • Vi söker dig som är engagerad i arbetet och har lätt för att samarbeta.
  • Vi ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.
  • Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som vi bedömer vara nödvändiga för att klara uppdraget.
  • Körkort erfordras
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 december 2016