Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Ungdomsbibliotekarie till Johannelunds bibliotekSista ansökningsdatum: 2016-11-16
Referensnummer: 120529

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Sääf / Närbibliotekschef, 013-20 66 12

Ansök här!

Om arbetsplatsen

I Johannelund finns ett centralt placerat litet bibliotek som är mycket aktivt och betydelsefullt i sitt närområde. I absolut närhet till biblioteket ligger den omtyckta skolan Nya Munken som också har sitt skolbibliotek i närbiblioteket. Biblioteket satsar mycket på interaktivitet med besökarna och har en hel del utställningar/evenemang där allmänheten aktivt deltar.

Mer intressant om Nya Munken kan du läsa på deras hemsida

Arbetsbeskrivning

I ditt jobb som ungdomsbibliotekarie på Johannelunds bibliotek kommer du att arbeta en hel del med skolan Nya Munken och vara deras skolbibliotekarie till viss del. Du kommer också att jobba med fokus på ungdomarna i Johannelund som helhet och då framförallt deras fritid. Tillsammans med dina kollegor får du vara med och skapa en attraktiv och central mötesplats i närområdet. Biblioteket är en ganska liten arbetsplats vilket gör att du även kommer att få jobba med helheten och ha mycket kontakt med besökarna.

Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och är positiv till människors olikheter. Du har en pedagogisk fallenhet då du arbetar inom en läsfrämjande verksamhet samt har en mycket god Samarbetsförmåga och servicekänsla. Vi ser att du har stor personlig mognad samt att du har enkelt för att skapa kontakt med andra människor. Du trivs med att både få arbeta självständigt, ta egna initiativ och ingå i ett team.

Utbildningskrav:

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Språkkunskaper i andra språk än svenska och engelska kan vara meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 16 november 2016