Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

UngdomsombudSista ansökningsdatum: 2016-11-11
Referensnummer: 118437

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Helene de Faire, Hållbarhetschef, 013-26 27 58
Anna Bjärkmar, Utvecklingsstrateg, 013-20 53 10

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna handlar om att underlätta för ungdomar att kunna påverka kommunens verksamheter och förverkliga ungdomars goda idéer, exempelvis genom att arrangera dialogmöten mellan ungdomar och politiker eller genom att motivera ungdomar att själva engagera sig i frågor och projekt.

I arbetet ingår även att utveckla kommuninformation så att ungdomar har möjlighet att påverka och utveckla Linköping. Det kan handla om att träffa ungdomar ute på skolor och på fritiden eller kommunicera via nätet. Framförallt vill vi att ungdomsombuden själva bidrar med idéer om hur man bäst når ungdomar och förverkligar idéer. Arbetstiden är förlagd till vardagar och enstaka kvällar och helger. Arbetet delas av två ungdomsombud och handleds av tjänstepersoner som arbetar med ungdomsfrågor i kommunen. Din huvudarbetsplats kommer att vara förlagd till stadshuset.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ, utåtriktad och samhällsintresserad, och vill arbeta för och med andra ungdomar. Du bör kunna arbeta självständigt, vara ansvarstagande och ha en god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du har lätt för att få kontakt med andra ungdomar. Du bör känna dig bekväm med att prata inför grupper av människor i olika åldrar. Det är viktigt att du är van att ta egna initiativ och är flexibel i ditt sätt att arbeta. Vi ser att du på något sätt är engagerad eller har varit engagerad i någon förening, projekt eller liknande som visar på ditt intresse för samhällsfrågor. Lokalkännedom om Linköping är önskvärt.

Du ska även nyligen ha avslutat din gymnasieexamen. Upplever du att detta stämmer in på dig så vill vi att du sänder in din ansökan i form av cv och ett personligt brev och där motiverar varför vi just ska välja dig som ungdomsombud.

Krav på arbetslivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning, antingen mellan 2017-01-15 och 2018-06-30 eller mellan 2017-05-02 och 2018-12-31. Startdatum för den senare tjänsten kan i viss mån vara flexibelt. Ange i din ansökan om du är intresserad av den ena eller båda tidsperioderna.

För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 november 2016