Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Ungdomspedagog/Behandlingsassistent HVB för ensamkommande ungdomarSista ansökningsdatum: 2016-10-10
Referensnummer: 113808

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Karolina Rydbrant, 013-207377
katharina Eklund, 013-263666

Ansök här!

 Om arbetsplatserna

Våra hem för vård och boende tar emot ensamkommande ungdomar i åldern 15-20 år som har fått uppehållstillstånd eller är i asylprocess. Verksamheten bedrivs dygnet runt.

Verksamhetens mål är att ungdomarna hos oss ska få möjlighet att utveckla sina personliga resurser och få stöd i att leva ett självständigt liv.

Verksamheterna är just nu inne i ett utvecklingsskede varför vi vill förstärka vår personalgrupp med ytterligare medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Stödja ungdomarna till ett självständigt liv genom praktiskt, pedagogiskt stöd till ungdomarna i vardagssituationer samt vägleda ungdomarna genom samtal och förändringsinriktade insatser.

Stödet utformas individuellt utifrån förutsättningar och behov.

Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor. Samverkan med socialkontoret, skola, gode män och övriga samhällsaktörer och frivilliga organisationer.

Du kommer arbeta schemalagd arbetstid dagar/kvällar/nätter samt helger. Sovande jour ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Till våra tjänster som ungdomspedagog söker vi dig som är

  • Socionom, Socialpedagog eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Till våra tjänster som behandlingsassistent söker vi dig som har en relevant eftergymnasial utbildning exempelvis

  • Humanistisk Behandlingspedagog, fritidsledare eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Tjänsterna kräver att du är intresserad av att lära nytt och utvecklas, du är engagerad och flexibel och har samtidigt en förmåga att bibehålla struktur och sätta gränser.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar inom vård och omsorg, erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt kompetens och erfarenhet av asylprocessen.

Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift och är van att dokumentera i journalsystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Körkort är ett krav för tjänsterna

Leanlink är kommunens utförare av stöd, omsorg, IT och kommunikation, kost och restaurang samt kommunintern service. Verksamheten som bedrivs är eller kan vara konkurrensutsatt. Leanlink har ca 2000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Våra kärnvärden bygger på lojalitet, empati, ansvar och närhet vilka tillsammans utgör grunden för vår verksamhet.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 10 oktober 2016