Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Systemansvarig/gruppledare sökes till Utbildningsförvaltningens IT-grupp


Kontaktperson:
Julia Fasth Sahlin, administrativ chef, 013-207095
Fackliga representanter:
Nås via kommunens växel, 013-206000

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningens IT-grupp arbetar med IT-lösningar för förskola, skola och vuxenutbildning. Gruppen har även ett ansvar för den regionala elevdatabasen som är gemensam för östgötakommunerna. Verksamheten är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande. Inom det närmaste året kommer en större upphandling genomföras av flera befintliga system samt att många nya digitala tjänster ska införas. Vi söker därför nya medarbetare som vill vara med och driva utvecklingen.

Arbetsbeskrivning

Som systemansvarig förväntas du vara ledande och pådrivande i syfte att förbättra, anpassa och vidareutveckla befintliga IT-stöd, så att verksamheterna upplever att systemen är en hjälp och ett stöd i det dagliga arbetet. Du är den samordnande kontakten mellan verksamheten, kommunens IT-driftavdelning och systemleverantörer.

I arbetsuppgifterna ingår bl a:

  • ansvara för ett eller flera elevadministrativa system samt leda regelbundna förvaltnings- resp. driftmöten kopplat till dessa system
  • delta i upphandlingsarbete och införande av nya system
  • ha den övergripande kontrollen på hur systemen interagerar med varandra
  • skapa och underhålla kontrollverktyg för systemen och utföra avancerad felsökning
  • viss systemförvaltning såsom dokumentation och support

Beroende på erfarenhet och kompetenser kan en av tjänsterna innefatta ett gruppledarskap för IT-gruppen

Kvalifikationer

Vi söker dig utbildning inom data- och eller systemvetenskap eller som förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du ska även ha några års arbetslivserfarenhet med motsvarande arbetsuppgifter samt att leda IT-utvecklingsprojekt.

Erfarenhet av integrationslösningar och filöverföringar är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elevadministrativa system, beslutssystem samt databashantering såsom Oracle och SQL Server.

Som person har du förmåga att identifiera och lösa komplexa problem, relatera till användarnas behov och kunna skapa smarta lösningar. Du är en självgående person med stor initiativförmåga som ser till att föra dina åtaganden i mål. Du trivs i en koordinerande roll och är duktig på att planera, prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 augusti 2016