Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vårdare till gruppbostaden på Hjälmsätersgatan 14CSista ansökningsdatum: 2017-01-12
Referensnummer: 125867

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Charlotte Holgersson, Verksamhetschef, 013-263802

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

LSS Funktionsstöd söker just nu 1 vårdare till en pooltjänst på gruppbostaden på Hjälmsätersgatan 14C.

Målgruppen på Hjälmsätersgatan är äldre personer med en utvecklingsstörning.

En pooltjänst innebär att du kommer att gå på ett schema utöver ordinarie grundbemanning. Du ska i första hand täcka upp för planerad ledighet. Du behöver vara flexibel och kunna ändra dina arbetstider samt arbeta på flera arbetsplatser. Poolavtalet tillämpas.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som vårdare innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt delaktighet. Vårdaryrket handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, medicinhantering, dokumentation mm.  

Kvalifikationer

Du som söker ska

  • ha godkänd examen från omvårdnadsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
  • behärska svenska språket i tal och skrift.
  • ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet.

Arbetet kräver att du har viss datavana.

Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete ses som en merit. Det är bra om du dessutom har vana att utföra hushållsarbete. B-körkort är önskvärt.

Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma till tillsättas före sista ansökningsdag.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 12 januari 2017