Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vårdare till LSS barn och ungdomSista ansökningsdatum: 2017-07-02
Referensnummer: 155344

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Anette Fornell, 013-205539
Katarina Mattsson, 013-295539

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Barn och Ungdom är kommunens utförare inom LSS verksamhet för barn och unga upp till 21 år. Verksamhetens mål är i enlighet med LSS-lagstiftningen och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet.

Vi söker nu vårdare till 2 av våra LSS-verksamheter. 2 tjänster för tillsvidareanställning på 75 % till Lantmannagatans korttidshem för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning och autism och/eller beteendeproblematik i åldrarna 0-21 år. 2 tjänster för vikariat på 75 % till Drabantgatans korttidshem för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning med omfattande stödbehov i kombination med medicinska behov i åldrarna 0-21 år.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsnedsättningen hos barnen men innebär daglig omvårdnad och medicinering. Barnen ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL-träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i dagliga samhället. I tjänsterna ingår oregelbunden arbetstid och helgtjänstgöring

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse och engagemang för målgruppen - barn och ungdomar med

funktionsnedsättning såsom utvecklingsstörning, autismspektrum, rörelsehinder mm. Du har utbildning på gymnasial nivå från vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande, eller barn- och fritidsprogrammet, eller högskoleutbildning med 180 HP från arbetsterapeut, socionom, logoped, sjuksköterska, sjukgymnast eller beteendevetare. Du bör även känna till LSS lagstiftningens intentioner om bland annat barn/ungdomars självbestämmande och delaktighet. 

Som person är du lyhörd och empatisk. Vi ser att du har god förmåga att driva processer framåt både vad gäller administrativa uppgifter samt barnens omvårdnad och utveckling. Du arbetar både självständigt och i grupp. Du ska kunna skapa goda relationer till aktörer runt barnen, kollegor föräldrar, socialtjänstens handläggare m.fl.

Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och medicinering är meriterande.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 juli 2017