Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vårdare till Navet och Snicken daglig verksamhetSista ansökningsdatum: 2016-12-15
Referensnummer: 124975

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Gren, 013-207217

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Som medarbetare på Navet och Snicken daglig verksamhet handleder du arbetstagare med utvecklingsstörning och/eller inom autismspektrum. Arbetet kräver stor tydlighet och förmåga att arbeta lågaffektivt. Arbetet präglas av att hela tiden arbeta stödjande för personer med kommunikationssvårigheter arbetsplatsen.

Vi arbetar med många olika aktiviteter, bla bakar vi, går på promenader, använder vår buss för utflykter till olika ställen.

Vi arbetar med enklare pyssel och hantverk.

Mycket av vårt arbete handlar om att vara steget före och att få arbetstagarna engagerade och motiverade till sin aktivitet. Dom flesta arbetstagarna är i behov av mycket personalstöd.

Arbetsbeskrivning

Vårdarens roll är att handleda arbetstagarna (brukarna) i att så självständigt som möjligt utföra de arbetsuppgifter som ingår i verksamheten. Vi eftersträvar att erbjuda individuellt anpassad och meningsfull verksamhet för varje individ.

Vi arbetar enligt pedagogiskt arbetsätt anpassat för personer inom autismspektrum tillstånd, låg affektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationer

Lägst gymnasial utbildning med inriktning mot målgruppen samt erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrumdiagnos och/eller personer med utvecklingsstörning.

Vi söker en ansvarstagande person som har god samarbets- och samordningsförmåga. Uthållighet och stresstålighet behövs i arbetet. Arbetet ställer höga krav på att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut i stunden. En god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad är viktiga kompetenser. Ensamarbete ingår i arbetsuppgifterna. Intresse av att arbeta med problemskapande beteende är önskvärt

Vi ser gärna att du är glad, flexibel och van att ha många bollar i luften.

Sjunga och lyssna på musik är en uppskattad aktivitet, därför ser vi gärna sökande med kompetensen att kunna spela något instrument tex. gitarr.

Att kunna arbeta strukturerat tidsstöd och schema krävs.

Utbildning inom pedagogiskt arbetssätt för personer inom autismspektrum, låg affektivt bemötande och tydliggörande pedagogik är meriterande.

Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

B-körkort krävs

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 15 december 2016