Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Värdegrundsarbetare till språkintroduktionenSista ansökningsdatum: 2016-08-01
Referensnummer: 106355

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Eva Lindberg, 013-20 75 75

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Anders Ljungstedts Gymnasium är en stor gymnasieskola med ca 1400 elever och 230 anställda. Vi erbjuder utbildningar inom ett stort antal nationella program inom gymnasieskolan samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram.

Vi söker nu en värdegrundsarbetare till språkintroduktionen. Språkintroduktion återfinns på fler skolor, Anders Ljungstedts gymnasium är startskola. Som värdegrundsarbetare har du ditt huvudsakliga uppdrag på startskolan på Anders Ljungstedts gymnasium.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som värdegrundsarbetare innefattar förebyggande värdegrundsarbete utifrån skolans värdegrund och diskrimineringslagen.

Som värdegrundsarbetare arbetar du med att stödja och informera elever kring skolans värdegrund. Skolans arbete består i att förmedla vad demokrati och mänskliga rättigheter betyder i praktiken, men också att förebygga kränkande behandling. Eleverna ska förberedas för ett liv som samhällsmedborgare, men också få sina rättigheter försvarande under skoltiden.

Utifrån dina kunskaper genomför du insatser med hjälp av lämpliga strategier, metoder och verktyg för att öka kunskapen om skolans värdegrund och diskrimineringslagen.

Arbetet kan innebära kontakter med Region Östergötland, kommunens socialtjänst, polis och övrig samhällsservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, lärarexamen eller motsvarande examen. Erfarenhet av liknande arbete är önskvärt.

Meriterande är också erfarenhet av och kunskap om mångkulturellt arbete.

  • Du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.
  • Du är strukturerad och kan och vill samarbeta med andra människor.
  • Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer.
  • Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
  • Du har förmåga att se och ta tillvara olikheter.
  • Du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 augusti 2016