Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Verksamhetschef för arbetsmarknadssatsningSista ansökningsdatum: 2017-03-01
Referensnummer: 133233

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Helena Paulsson, Avdelningschef , 013-263963

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Avdelningen för Arbetsmarknad och Integration inom Utbildningsförvaltningen har ett särskilt ansvar för området arbetsmarknad.

Via arbetsmarknadsinsatser ska kommunen bidra till såväl sin egen samt näringslivets lokala kompetensförsörjning. Inom området ingår också strategiskt och strukturellt arbete för en snabbare integration av utsatta grupper.

Kommunstyrelsen beslutade i december om en särskild satsning på ökade arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Målet är att utveckla kommunens arbetsmarknadsåtagande internt samt att utveckla samarbetet med näringslivet i frågor gällande ökad inkludering och arbetskraftsutveckling.

Vi söker nu dig som vill leda dessa satsningar inom avdelningen för Arbetsmarknad och integration. Du kommer att samarbeta med avdelningschefen, enhetschefen för Jobb- och kunskapstorget, sakkunniga, avdelningen för Personal och Kompetensförsörjning inom kommunens centrala HR-organisation, Arbetsförmedlingen samt berörda parter inom näringslivet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att få en nyckelroll i utvecklingen av kommunens arbetsmarknadsåtagande med Jobb- och kunskapstorget och HR internt samt utvecklingen av samarbetet med Arbetsförmedlingen och näringslivet externt.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att:

 • Utveckla och presentera tillförlitlig statistik och nyckeltal som underlag för strategiska beslut.
 • Utveckla och presentera förslag på genomförande och organisation av arbetsmarknadsprojekt ur ett arbetsgivarperspektiv (internt och externt).
 • Utveckla samarbete, gränssnitt och definiera roller inom olika satsningar.
 • Utveckla kommunens samarbete med arbetsförmedlingen

I uppdraget ingår ett chefskap för ca 15 medarbetare (handledare och näringslivskoordinatorer).

Arbetet som du utför ska bidra till att:

 • Kommunen utvecklar en effektiv, ändamålsenlig och flexibel process för arbetsmarknadsåtagandet
 • Kommunen utvecklar ett ökat mottagande av personer i arbetsmarknadsåtgärder med målet arbete, studier eller sysselsättning internt och externt
 • Kommunen utvecklar en medveten och förankrad strategi för området

Din närmaste chef är Avdelningschefen för Arbetsmarknad och Integration, Utbildningsförvaltningen. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med andra chefer och stödfunktioner.

Kvalifikationer

Formell kompetens:

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver även ha dokumenterad bred kunskap och erfarenhet inom området arbetsmarknad och integration. 

Erfarenhetskrav:

 • Erfarenhet av ledarskap
 • Flera års erfarenhet från att ha arbetat med arbetsmarknadsfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta med personer i arbetsmarknadsmässigt utsatt situation
 • Erfarenhet av och kunskap om att driva projekt.
 • Det är meriterande om du har en projektledarutbildning och/eller är utbildad/certifierad projektledare.
 • Det är meriterande om du har arbetat med projekt som kopplar ihop området kompetensförsörjning med arbetsmarknad.

Personliga kompetenser:

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper som behövs i uppdraget. Vi söker dig som är självgående och strukturerad. Du ska också vara drivande och ha en dokumenterat god samarbetsförmåga. Du behöver kunna skapa delaktighet och samsyn och få andra att växa. Du sätter upp mål som du kommunicerar till medarbetare och har tydligt resultatfokus i ditt arbete. Du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättringar och kan snabbt anpassa dig till nya krav och förutsättningar. Du kan analysera komplexa frågor och har förmåga att se verksamheten i ett helhetsperspektiv.

Din ansökan ska bestå av: 

 • cv

ett personligt brev där du anger exempel på:

 • hur du har arbetat med arbetsmarknadsfrågor
 • hur du har drivit projekt
 • hur du är som chef/ledare

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett visstidsförordnande som chef.

Välkommen med din ansökan!

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 mars 2017