Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vikarier till verksamheter för barn och ungdomar med funktionsnedsättningarSista ansökningsdatum: 2017-02-12
Referensnummer: 129782

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Anette Fornell, 013-205539
Katarina Mattsson, 013-295539

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Barn och Ungdom är kommunens utförare inom LSS verksamhet för barn och unga upp till 21 år. Verksamhetens mål är i enlighet med LSS-lagstiftningen och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. Våra verksamheter är avlösarservice i hemmet, korttidsvistelse, korttidstillsyn och bostad med särskild service. Vi är ca 100 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier.

Vi söker nu vikairer till våra verksamheter.

Arbetsbeskrivning

LSS barn o ungdom söker ett antal timanställda för tjänstgöring som vårdare, främst under kvällar, helger och nätter. Vi söker dig som har intresse och engagemang för målgruppen - barn och ungdomar med funktionsnedsättning såsom utvecklingsstörning, autismspektrum, rörelsehinder mm.

I arbetet ingår bland annat att utföra personlig omvårdnad, ADL-träning, lek och social samvaro, dokumentera enligt gällande lagstiftningar, på delegation utföra vissa medicinska uppgifter. Arbetet innebär att ha kontinuerlig samverkan med anhöriga och externa aktörer.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fyllt 18 år, ha studerat minst ett år på omvårdnadsprogrammet, barn och

fritidsprogrammet eller läser till sjuksköterska, arbetsterapeut eller annan sjuk- och omvårdnadsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du bör känna till LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat barn/ungdomars självbestämmande och delaktighet. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder, alternativa kommunikationsmetoder samt medicinsk omvårdnad är meriterande. Arbetet kräver att du har viss datorvana.

Som person är du lyhörd och empatisk och har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Vi ser att du är lösningsfokuserad och stresstålig då arbetet innebär stort ansvar och förmåga att kunna fatta egna beslut i vissa situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Utdrag från polisens belastningsregister krävs.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 12 februari 2017