Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vuxenpedagog daglig verksamhet NavetSista ansökningsdatum: 2016-11-21
Referensnummer: 121337

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Gren, 013-207217

Ansök här!

Om arbetsplatsen 

Daglig verksamhet Navet är en verksamhet för personer som har LSS beslut som har rätt till daglig verksamhet. Idag arbetar ungefär 20 arbetstagare på Navet.

Sysselsättningen på Navet består i gruppaktiviteter och individuella lösningar. Verksamheten har även olika aktiviteter utomhus tex utflykt till naturen, återvinning, uträtta olika ärenden etc.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare Navet daglig verksamhet handleder du arbetstagare inom autismspektrum och/eller utvecklingsstörning. Arbetet kräver stor tydlighet och förmåga att arbeta lågaffektivt. Arbetet präglas av att hela tiden arbeta stödjande för personer med kommunikations svårigheter och/eller utvecklingsstörning.

Medarbetarens roll är att handleda arbetstagarna (brukarna) i att så självständigt som möjligt utföra de arbetsuppgifter som ingår i verksamheten. Vi eftersträvar att erbjuda individuellt anpassad och meningsfull verksamhet för varje individ.

Kvalifikationer

Du har minst stödpedagogutbildning el liknande utbildning som arbetsgivaren anser lämplig för uppdraget , vi ser gärna att du har 3 årig högskoleutbildning relevant för att arbeta med målgruppen, gärna med pedagogisk inriktning. Utbildning i tydliggörandepedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Du har kunskap i Tss (Tecken som stöd).

Vi arbetar enligt pedagogiskt arbetssätt anpassat till personer med diagnos inom autismspektrum (en metod som stödjer den enskilde i att bli så självständig som möjligt på arbetet). Du bör därför ha erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrum då målgruppen är personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller personer med utvecklingsstörning.

Du bör vara ansvarstagande, har god samarbets- och samordningsförmåga och uthållighet. Du bör vara stresstålig.

Arbetet ställer också höga krav vad gäller självständigt arbete, kunna fatta egna beslut i stunden, god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad.

Du har en god förmåga att bygga relationer till andra omkring dig, både till personal, brukare och externa aktörer. Som person är du en problemlösare och är kreativ. Du arbetar utifrån ett individuellt synsätt och har lätt att samarbeta med andra.

Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagares genomförandeplan ser vi att du har grundläggande datakunskaper. Ett flexibelt och kreativt tankesätt med en förmåga att se möjligheter ser vi som en självklarhet hos dig som söker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B Körkort och körvana är ett krav.

Ensamarbete förekommer. 

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 november 2016