Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vuxenpedagog till Fanfaren daglig verksamhetSista ansökningsdatum: 2017-02-06
Referensnummer: 132886

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Karin Eklund, 013-20 56 54

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Daglig verksamhet Fanfaren är en verksamhet för personer som har LSS- beslut som har rätt till daglig verksamhet. Idag arbetar ungefär 20 arbetstagare på Fanfaren.

På Fanfaren görs den lättlästa tidningen Fanfaren. Sysselsättning är enskilda arbetsuppgifter kopplat till tidningen och andra arbetsuppgifter.

Pedagogiskt arbetssätt för personer inom autismspektrum arbetar vi efter på Fanfaren. Erfarenhet av arbetssättet och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare på Fanfaren daglig verksamhet handleder du arbetstagare inom autismspektrum och/eller utvecklingsstörning. Arbetet kräver stor tydlighet och förmåga att arbeta lågaffektivt.

Medarbetarens roll är att handleda arbetstagarna (brukarna) i att så självständigt som möjligt utföra de arbetsuppgifter som ingår i verksamheten. Vi eftersträvar att erbjuda individuellt anpassad och meningsfull verksamhet för varje individ kopplat till pedagogiskt arbetssätt.

Handledning av övrig personal kan förekomma. Utveckla det pedagogiska arbetssättet tillsammans med kollegor på Fanfaren kommer att ingå i uppdraget.

I uppdraget ingår även ett övergripande ansvar för teknik och datorer som finns på Fanfaren. Vi ser gärna att du har erfarenhet av detta och goda kunskaper inom området. Vi arbetar b la med programmen Inprint, Scribus och Symwriter.

Kvalifikationer

Du har minst stödpedagogutbildning eller liknande utbildning som arbetsgivaren anser lämplig för uppdraget. Vi ser gärna att du har 3-årig högskoleutbildning relevant för att arbeta med målgruppen, gärna med pedagogisk inriktning.

Utbildning i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Vi arbetar enligt pedagogiskt arbetssätt anpassat till personer med diagnos inom autismspektrum (en metod som stödjer den enskilde i att bli så självständig som möjligt på arbetet). Du bör därför ha erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrum då målgruppen är personer med

neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller personer med utvecklingsstörning.

Du bör vara ansvarstagande, har god samarbets- och samordningsförmåga och uthållighet. Du bör vara stresstålig.

Du har kunskap i att handleda personal.

Arbetet ställer också höga krav vad gäller självständigt arbete, kunna fatta egna beslut i stunden, god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad.

Som person är du en problemlösare och är kreativ. Du arbetar utifrån ett individuellt synsätt och har lätt att samarbeta med andra.

Förmåga att skapa samsyn kring en brukare och skapa delaktighet är kännetecken för dig.

Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

B Körkort och körvana är inget krav men meriterande.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 februari 2017