Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Vuxenpedagog/Skötare till Centrums stödboendeSista ansökningsdatum: 2016-10-19
Referensnummer: 115952

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Ninni Björk, 013-263185

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Centrums stödboende är en verksamhet som ger stöd till personer över 18 år som  har en psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I verksamheten  arbetar 7 personer med blandad kompetens som socionom, arbetsterapeut, skötare och sjuksköterska. Sjuksköterskan har en kombinationstjänst och är också verksamhetens gruppledare.

Arbetsbeskrivning

Utifrån kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med boende strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas utifrån varje boendes individuella behov, det kan innebära att stödja och hjälpa den boende i vardagssysslor såsom städning, tvätt och matlagning. Detta stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. Verksamhetens arbetsmetod är ESL (Ett Självständigt Liv) där målet är att boende ska klara ett dagligt liv med hög livskvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande som präglas av lugn och positiva förväntningar på boenden i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Vi erbjuder kontinuerlig handledning

Arbetstiden är schemalagd dagar, kvällar och helger.

Kvalifikationer

Beteendevetare, socionom, arbetsterapeut, relevanta KY utbildningar, YH utbildningar , undersköterska med inriktning psykiatri eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning

Vi söker dig som är engagerad i arbetet, har lätt för att samarbeta, kan arbeta med både struktur och flexibilitet, nyfiken, har god social förmåga samt tycker om att ta ansvar. Du ska ha en förmåga att utifrån en genomförandeplan arbeta pedagogiskt, lösningsfokuserat och självständigt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer.

Vi ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära dig av andra. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du genomgått MI-utbildning eller ESL-utbildning är det meriterande

Kriterier för dig som söker tjänsten:

  • Relevant utbildning
  • Erfarenhet av arbete med personer som har en psykisk eller  neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
  • Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
  • Datakunskaper
  • B-körkort
  • God empatisk förmåga
  • God samarbetsförmåga

Vi vill ha engagerade och friska medarbetare, därför främjar vi friskvård genom ett generöst friskvårdsbidrag.

Leanlink är kommunens utförare av stöd, omsorg, IT och kommunikation, kost och restaurang samt kommunintern service. Verksamheten som bedrivs är eller kan vara konkurrensutsatt. Leanlink har ca 2000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Våra kärnvärden bygger på lojalitet, empati, ansvar och närhet vilka tillsammans utgör grunden för vår verksamhet.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 oktober 2016