Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Webb-kommunikatörSista ansökningsdatum: 2016-11-14
Referensnummer: 116751

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Sonja Erlandsson, 013-26 32 88

Ansök här!

Om arbetsplatsen

HR verksamhet är en del av avdelningen för personal och kompetensförsörjning på kommunledningskontoret. Vi består av 15 medarbetare. Vår verksamhet kännetecknas av en hög förändringstakt där uppdrag kommer in med kort varsel parallellt med pågående längre uppdrag. Det är av största vikt att man kan hantera den arbetssituationen professionellt och självständigt planera och strukturera sin arbetstid.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med stor frihet under ansvar. Söker Du en arbetsplats där det är högt i tak, där alla har olika uppdrag men jobbar mot gemensamma mål, där vi är måna om varandra och jobbar aktivt med våra gemensamma värderingar då ska Du söka dig till oss.

Arbetsbeskrivning

Uppdrag

Huvuduppgiften är att utifrån kommunen som arbetsgivare delta i utveckling och förvaltning av den externa webbplatsen och kommunens intranät. Uppdraget som webbkommunikatör består av tre olika delar.

 Dessa är att;

 • Hålla samman området arbetsgivarekommunikation när det gäller våra interna och externa webbplatser.
 • Ansvara för och sköta avdelningens webbsidor
 • Vara internt konsultstöd i kommunikationsfrågor till avdelningen.

Hålla samman området arbetsgivarekommunikation när det gäller vårt interna och externa nät
Avsikten med kommunens arbetsgivarekommunikation är att skapa ett tydligt, ärligt och professionellt arbetsgivarvarumärke med stark koppling till varumärket som helhet.

Det handlar om att arbetsgivarvarumärket ska ta sin kraft inifrån organisationen och fokus ska vara att skapa förutsättningar för ett internt ambassadörskap. Inom detta område kommer du samarbete med kollegor på avdelningen och jobba nära de som arbetar med området attraktiv arbetsgivare.

Du kommer också att samarbeta mycket med kommunens avdelning för kommunikation och samhällsutveckling för att hålla samman budskap, grafiskt språk och produktioner som skapats för kommunen som arbetsgivare på våra externa och interna webbplatser. Här ingår även viss omvärldsbevakning och utvecklingsuppdrag som genomförs tillsammans med avdelning för kommunikation och samhällsutveckling.

Ansvara för och sköta avdelningens webbsidor
I det andra området ingår att ansvara för våra ca 400 sidor som arbetsgivare. Detta innebär ansvar för både text som form men också att administrera kommungemensamt webbinnehåll vad gäller struktur och innehåll. Här ingår även att samordna avdelningens webbgrupp.

Du kommer att få ansvar för struktur av webbsideinnehåll, sökmotorsoptimeringar, användbarhet, tillgänglighet och statistikanalyser för webbverksamheten av kommunen som arbetsgivare. I denna roll ingår du i kommunens webbråd och arbetar i nära samarbete med dem, exempelvis när det gäller uppdateringar och förändringar på våra webbplatser.

Vara internt konsultstöd till avdelningen.
I den tredje delen av uppdraget ingår att ge råd och stöd när det gäller HR kommunikation. Det kan handla om att kommunicera ut resultatet av våra utbildningar, vår medarbetarenkät eller personalbokslut. Det kan också handla om att ge stöd när det gäller grafisk layout av HRs interna dokument och produktioner såsom e-utbildningar och powerpoints. I den här delen ligger också att ansvar för vårt processverktyg och sköta uppdateringar i detta.

Målsättningen med ditt uppdrag är att kommunen ska ha informativa och användarvänliga webbsidor som arbetsgivare samt en effektiv webbkommunikation med nuvarande och potentiella medarbetare.

Kvalifikationer

Formell kompetens: 
Högskoleutbildning inom information, webb, grafisk produktion och/eller kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhetskrav:             

 • Erfarenhet från att arbeta med CMS-verktyg
 • Erfarenhet från HTML
 • Arbetat med sökmotorsoptimering och statistikanalyser
 • Kunskap i Adobeserien, t ex Photoshop/Illustrator
 • Erfarenhet om tillgänglighetsfrågor för webb
 • Erfarenhet från likande arbete inom offentlig verksamhet eller större organisationer
 • Erfarenhet av grafisk produktion
 • Erfarenhet av att leda processer
 • Erfarenhet av HR området och av att göra produktioner är meriterande

  God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Personliga kompetenser
Som person är du initiativtagande, strukturerad och tycker om att arbeta med många frågor. Du kan arbeta självständigt och driva processer framåt. Du har lätt för att samarbeta och knyter lätt kontakter. Du har stort intresse för digital kommunikation och har insikt om webbens betydelse för en organisation.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 november 2016