Arbetsledare till Idrott & Service

Sista ansökningsdatum: 2017-08-18
Referensnummer: 2017/855
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Malin Aurell, 013-20 79 31
Fackliga representanter:
Britt-Marie Sandström, Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Idrott & Service är en verksamhet inom Affärsområdet Stöd och Service som ryms inom Leanlink.

Idrott & Service har bl a Bildnings- och Omsorgsnämndernas uppdrag att driva arbetsrehabilitering av personer inom offentlig serviceanställning eller arbetsträning. Personerna arbetar med sig själva med bland annat medicinska, social och arbetsinriktade insatser med målet att komma ut i en extern anställning på den öppna arbetsmarknaden eller i en utbildning.

Genom Idrott & Service arbete kan kommunens enheter och allmänheten köpa vissa tjänster och varor.

Arbetsbeskrivning

I vår produktionsverksamhet arbetar vi främst med produktion inom fin och grov snickeri men även med måleri och till viss del även textil.

Bland annat producerar vi:

  • Vindskydd
  • Bänkar och bord
  • Träleksaker till förskolor

Vi utför även målning/oljning av produktion, montering samt textilarbeten

Som arbetsledare på Idrott och Service ingår man i ett team om 14 arbetsledare. Verksamheterna är indelad i 6 verksamhetsområden, Natur, Produktion, Idrott/Städ, Service/Tjänster, Café Vidingsjö och Ardako. I varje verksamhetsområde samarbetar 2-3 st arbetsledare.

Arbetsledaren arbetar aktivt ute i produktionen med fokus på deltagarna genom vägledning och handledning i det dagliga arbetet. Deltagarna arbetar med en individuell utvecklingsplan med mål och delmål, där man som arbetsledare är med och håller i uppföljningssamtal mm. 

Kvalifikationer

Du som söker skall ha en gymnasieexamen och bör ha arbeta inom något område som snickeri, produktion, konstruktion och/eller erfarenhet av kundkontakt. Personliga egenskaper såsom stabilitet, empatisk förmåga och personlig mognad värdesätts. Samtidigt är du tydlig och kan sätta gränser.

I rollen som arbetsledare ingår att fatta beslut inom ramen för uppdraget samt att leda och fördela arbetet inom arbetsgruppen.

Då deltagarnas placering hos oss är tillfälliga och ett led i en utveckling mot den öppna arbetsmarknaden ser vi det som väsentligt att du har en tro på deltagarnas möjligheter och till utveckling och förändring. Vi förutsätter att du har humanistisk grundsyn.

Meriterande är:

  • Arbetsrehabilitering och/ eller tidigare arbete med missbruks- och beroendeproblematik. Eller andra individer som står långt ifrån arbetsmarknaden.
  • Erfarenhet av att arbeta med människor.
  • Tidigare erfarenhet av att leda grupper.

Då du kommer att arbeta på en arbetsplats som har perioder med en hög produktion bör du ha en hög stresstolerans.

Tunga lyft kan förkomma. 

Körkort erfordras.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 17 augusti 2017