Bibliotekarie till Birgittaskolan

Sista ansökningsdatum: 2017-08-27
Referensnummer: 2017/1294
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Maria Danielssoin, Enhetchef, 013-263055
Tilda Eriksson, HR-konsult, 013-263349
Fackliga representanter:
Maria Karlsson, Vision, 013-263346
Sara Johansson, SSR, 013-207738

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium och vuxenutbildning. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma, relativt nyrenoverade lokaler, ligger i Linköpings innerstad. Birgittaskolans vuxenutbildning bedriver utbildning både på grundläggande nivå, gymnasienivå samt SFI. På Birgittaskolans gymnasium finns programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, vård- och omsorg samt IVAS. Vi har totalt ca 200 anställda och har över 2000 elever.

På Birgittaskolan finns ett fint välutrustat bibliotek där det arbetar två bibliotekarier och en biblioteksassistent.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig arbete som bibliotekarie med sedvanliga arbetsuppgifter för bibliotek såsom handledning av elever, inköp, katalogisering, inläsning mm. Du har en viktig pedagogisk roll då du arbetar för att i samarbete med lärare utveckla elevernas medie- och informationskompetens och stimulera till litteraturläsning. Undervisning i informationssökning och källkritik är en viktig del av ditt arbete.

Digitaliseringen i skolan går fort framåt. Att aktivt arbeta med utvecklingen av digitala verktyg som pedagogiska och kompensatoriska hjälpmedel i samarbete med skolans pedagoger blir en del av ditt arbete.

Kvalifikationer

Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller för tjänsten relevant utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning i informationssökning/källkritik och att du har ett intresse av IKT.

Du arbetar med datorn som ett naturligt arbetsverktyg för dig och är inte främmande för att ta dig an nya uppgifter.

För att trivas i rollen som bibliotekarie behöver du vara självgående och ta egna initiativ. Att vara intresserad av att driva utvecklingsarbete framåt och stimulera till nytänkande är ett stort plus.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 augusti 2017