Bibliotekarier till Linköpings kommun som utökar med fler skolbibliotek

Sista ansökningsdatum: 2016-11-30
Referensnummer: 2016/1120
Antal lediga tjänster: 5

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Rekrytering sker löpande

Kontaktperson:
Lisa Ekman / Skolbibliotekschef, 013-26 32 02
Fackliga representanter:
Mikael Varenius / DIK, 013-20 52 52
Katarina Hjärpe / DIK, 013-26 26 61

Ansök här!

Om arbetsplatsen

I Linköping pågår sedan sju år tillbaka ett utvecklingsarbete med biblioteken i grundskolan. Vi har i år fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och två av våra skolor har fått utmärkelsen Bibliotek i världsklass. Vi har nu bemannade bibliotek på 22 skolenheter men utbyggnaden fortsätter och vi behöver växa och bli fler.

Hos oss arbetar man som skolbibliotekarie heltid på en skola. Det finns gott om bibliotekariekollegor och många möjligheter att möta dem för erfarenhetsutbyte, lärande och samverkan. Vi har tydliga gemensamma mål men stor frihet i hur man tar dig dit och i hur man lägger upp arbetet.

I tjänsten ingår lästid och tillgång till kvalificerad kompetensutveckling.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med pedagogisk biblioteksverksamhet och bidra till ökad måluppfyllelse inom grundskolan i Linköping?

Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras informationskompetens. Du ingår i ett väl inarbetat nätverk som leds av skolbibliotekschefen. I gruppen, som träffas regelbundet, får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Rollen som fokusbibliotekarie förutsätter också att du, genom ansvarsuppdrag och olika aktiviteter, deltar i att vidareutveckla skolbiblioteksverksamheten på grundskolorna i hela kommunen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som verbalt

Vi ser även att du gärna har erfarenhet av:

  • läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar
  • handledning och undervisning i informationsfärdighet 

Vi ser som en självklarhet att du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete.

Vi tror du är en samarbetsvillig och kommunikativ person som har lätt att skapa relationer och tillit. Du är lyhörd inför en grupp och du tar dig an dina arbetsuppgifter med engagemang och energi. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, ta egna initiativ, vara intresserad av att driva och utveckla frågor framåt och stimuleras av nytänkande. Du har också förmåga att skapa struktur och arbetar på ett målorienterat sätt.

Rekrytering sker löpande, start efter överenskommelse.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 22 oktober 2016