Brottsförebyggande brobyggare till Brottsförebyggande gruppen

Sista ansökningsdatum: 2016-10-24
Referensnummer: 2016/1452
Antal lediga tjänster: 2

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson:
Katharina Eklund Verksamhetschef, 013-26 36 66
Fackliga representanter:
Anne Habbe - Kommunal, 013-20 69 56
Christer Holmström Vision, 013-206744

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Råd & Stöd Brottsförebyggande gruppen söker två nya kollegor till det brottsförebyggande brobyggararbetet som bedrivs inom arbetsgruppen.

Uppdragets innehåll innebär att ha en uppsökande, motiverande och stödjande roll för unga personer i åldern 10-20 år som är på väg in i kriminallitet eller kriminella miljöer. Du förväntas fungera som ett gränssnitt eller brobyggare mellan målgruppen och Social insatsgrupp (SIG) och andra insatser.

Du kommer tillsammans med den enskilda individen bland annat att arbeta med att hitta stödjande aktiviteter utifrån dennes intressen och behov.

I arbetet ingår även att skapa och upprätthålla ett nätverk och samarbete med olika aktörer inom kommunen, både ideella, privata och kommunala som kan vara till nytta för målgruppen och det uppdrag vi har enligt avtalet med omsorgsnämnden.

Verksamheten riktar sig till de stadsdelar där man direkt eller via kontakter kommer i kontakt med målgruppen, med fokus på de prioriterade stadsdelarna Berga, Ryd och Skäggetorp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar och har goda kunskaper om ungdomar och kriminalitet. Du behöver även ha kännedom om dagens ungdomskulturer och trender för att på bästa sätt kunna nå målgruppen för arbetet.

    • Du behöver inneha en personlig mognad, god samarbets- och problemlösande förmåga och vara självgående. Din flexibilitet och lyhördhet i arbetet visar sig bland annat genom att du snabbt kan ställa om ditt och gruppens arbetsfokus utifrån ungdomarnas behov.
    • Du har förmågan att kunna möta ungdomar i svåra situationer, såväl sociala som familjära, och arbetar med uthållighet, ödmjukhet, professionalitet och tålamod som kärnvärde och ledord i ditt arbete.
  • Du har en demokratisk grundsyn som bygger på att du ser vikten av att ungdomarna får komma till tals och ges möjlighet att få uttrycka sina åsikter.

För att nå målgruppen och även samarbetspartners behöver du vara utåtriktad och ha en social förmåga att skapa och etablera goda relationer. Du har en förståelse för hur kultur och grupptillhörigheter påverkar dig själv och andra.

Viss teoretisk utbildning relaterat till socialt arbete, ungdomar och kriminalitet är meriterande. Meriterande kan även vara att du redan har etablerade kontakter med övriga resurser både inom och utanför socialtjänstens och kommunens organisation samt med den idéburna sektorn.

Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, ansvarstagande, drivkraft och tålamod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet kommer att förläggas både dag, kvällar samt helger.

B-körkort krävs.

Utdrag ur polisens brotts- och belastningsregister är ett krav för tjänsterna. 

Leanlink är kommunens utförare av stöd, omsorg, IT och kommunikation, kost och restaurang samt kommunintern service. Verksamheten som bedrivs är eller kan vara konkurrensutsatt. Leanlink har ca 2000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Våra kärnvärden bygger på lojalitet, empati, ansvar och närhet vilka tillsammans utgör grunden för vår verksamhet.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 oktober 2016