Förstelärare i svenska med behörighet som speciallärare till IVAS

Sista ansökningsdatum: 2017-11-26
Referensnummer: 2017/1656
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 8 januari 2018 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Sehaveta Kaniza, rektor, 013-207779
Tilda Eriksson, HR-konsult, 013-263349

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium och vuxenutbildning som ligger mitt i Linköping och har över 2000 elever. IVAS är en enhet på Birgittaskolan, som riktar sig till elever inom Autismspektrumtillstånd (AST). Våra ca 80 elever läser naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, preparandutbildningen och individuellt alternativ. Vi arbetar i små klasser med individbaserad undervisning, för att kunna hjälpa våra elever i såväl studier som med den personliga utvecklingen. Vi lägger stor vikt vid individbaserat bemötande och vi samarbetar nära föräldrar och vårdnadshavare.

Arbetsbeskrivning

IVAS/Birgittaskolan söker nu en förstelärare som är legitimerad gymnasielärare i svenska och behörig som speciallärare. Som vår förstelärare vill du vara med och utveckla undervisning inom just detta område och har ett stort intresse för vår gemensamma utveckling inom pedagogik och didaktik. Du kommer också vara en viktig del i arbetet att utveckla skolans digitalisering genom din kompetens att använda digitala verktyg i undervisningssituationer. Du kommer att samarbeta med undervisande lärare och mentorer.

Följande generella uppdrag gäller för förstelärare:

  • Arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen.
  • Övergripande utveckla läs-och skrivområdet på IVAS.
  • Handleda andra lärare och föra pedagogiska samtal.
  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande.
  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

 Mentorskap och undervisning ingår i tjänsten.

Uppdraget som förstelärare är ett visstidsförordnande på tre år med tillsvidareanställning som lärare som grund. Du kommer att ha 20 % nedsättning i tjänsten för genomförande av uppdraget som förstelärare.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad gymnasielärare i svenska med behörighet som speciallärare. Du har en flerårig erfarenhet av undervisning i svenska. Meriterande är om du har erfarenhet från grundskolan. Du har ett intresse för den undervisningsnära forskningen kring svenska och den i relation till AST. Vi söker dig som har erfarenhet och ett stort engagemang för elever inom autismspektrum och som vill engagera dig i att arbeta i denna verksamhet.

Du arbetar redan idag med Informations- och kommunikationsteknik (IKT) som en aktiv del i ditt arbete. Vi värdesätter att du visar en egen drivkraft och tar egna initiativ för att bidra till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse. Du har ett starkt intresse för att utveckla den pedagogiska undervisningen och en vilja att utveckla lärarkollegor och elever. Du har en bra samarbetsförmåga och är flexibel.

Vi önskar att din ansökan består av ett CV samt ett personligt brev där du beskriver hur du har utvecklat din undervisning och/eller undervisningen på din skola samt hur du vill utveckla undervisningen om du får detta uppdrag.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 november 2017