Kurator till Folkungaskolan

Sista ansökningsdatum: 2017-11-26
Referensnummer: 2017/1807
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2018-01-08, eller efter överenskommelse

Kontaktperson:
Christer Helmersson, enhetschef, 013- 20 76 84
Anne Jonsson, HR konsult, 013-20 76 81
Hillevi Andersson, Kurator, 013-20 72 31

Ansök här!

Om arbetsplats

Folkungaskolan ligger i centrala Linköping. Skolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1300 elever och 140 personal. Gymnasieskolan består av tre program – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och estetiska programmet med musikinriktning. Gymnasiet omfattas också av språkintroduktion. Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik och dans och science, konst- och design och hem- och konsumentkunskap. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att vi har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som kurator inom gymnasieskolan innefattar förebyggande elevvårdsarbete samt konsultativt arbete på individ, grupp och strukturell nivå. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam vars främsta uppgift är att delta i arbetet med att skapa en god arbetsmiljö för skolans elever. Elevhälsans uppdrag är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande.

Som kurator arbetar du med att stödja elever med psykologiska och sociala svårigheter. Uppdraget innebär att utifrån en helhetssyn på individen föra dialog, observera, analysera, förstå och arbeta med sociala processer och problem. Utifrån dina kunskaper ger du förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg för att ge elever möjlighet till ökad måluppfyllelse. I rollen som kurator kommer du att samarbeta med elever och deras föräldrar samt personal i skolan. Arbetet kan även innebära kontakter med landstinget, kommunens socialtjänst, polis och övrig samhällsservice.

Anställningen är på heltid och en semesteranställning, vi tillämpar flexavtal. På skolan finns ytterligare en kurator som arbetar mot grundskolan.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en socionomexamen eller motsvarande examen. Fördjupad kompetens gällande barn/elever med socioemotionella svårigheter och psykisk ohälsa bedöms som särskilt meriterande. Erfarenheter av arbete med psykologiska och sociala aspekter inom skolan ser vi som önskvärda.

Personliga egenskaper:

  • Som person är du trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella.
  • Du har förmåga att se och ta tillvara olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.
  • Du har god samarbetsförmåga och lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt.
  • Du är utåtriktad och har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer och du väljer att se möjligheter istället för hinder.
  • Du har ett inkluderande förhållningssätt i ditt arbete ditt arbete.

Bifoga ditt examensbevis till din ansökan.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 november 2017