Rektorstjänster till Unika Vallastadens skola

Sista ansökningsdatum: 2016-11-18
Referensnummer: 2016/1608
Antal lediga tjänster: 2

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Madeleine Zerne, 013-20 79 74
Fackliga representanter:
Eva Edsgården, Lärarförbundets Skolledarsektion, 013-208459
Ann-Charlotte Jakobsson, Skolledarna , 013-205308

Ansök här!

Vill du var med och starta en ny unik F-6 skola i framkant till skolstarten hösten 2017?

Vi söker nu två rektorer till grundskolan F-6 och särskolan 1-6.

Om arbetsplatsen

"I sin yttersta form grundar sig idén om Vallastaden i en vision om ett bättre samhälle. Det handlar om att ställa sig frågor om hur vi vill att framtidens samhälle ska se ut – hur vi vill bo och leva, och vilken värld vi vill lämna efter oss.".

Vallastadens skola ligger i ett nytt bostadsområde, Vallastaden, strax väster om Linköpings innerstad ett stenkast från Linköpings universitet. Skolan ligger i ett bilfritt bostadsområde med en handikappanpassad utomhusmiljö. I Vallastadens skola kommer det att finnas:

 • en grundskola från förskoleklass till år 6
 • en särskola från år 1 till 6
 • en träningsskola
 • ett kompetens och utvecklingscenter med inriktning mot specialpedagogik.

Samarbete kommer att ske med Linköpings Universitet.

Arbetsbeskrivning

Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. En stor del av ditt uppdrag är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål ligger i fokus. Det viktigaste målet är att eleverna får en väl fungerande skolgång och möjlighet till maximalt lärande utifrån givna förutsättningar för varje individ. Du har även uppföljningsansvar för elevens utveckling och undervisning.

I ditt arbete som rektor ingår du i Västra skolområdets ledningsgrupp tillsammans med områdets övriga rektorer och förskolechefer. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är just det pedagogiska ledarskapet samt elevens behov av eget stöd. Här finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. Linköpings kommun har i övrigt ett starkt utbud av stödfunktioner i syfte att stötta verksamhetens behov på flera plan som t ex HR-konsulter, ekonomer, IKT-samordnare och kvalitetskoordinatorer.

Linköpings kommun har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och vågar vara en tydlig ledare. Du ska vara pedagogernas stöd och samtidigt vara deras utmanare när det gäller skolutveckling.

För att arbeta som rektor vill vi att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är önskvärt att du har genomgången rektorsutbildning eller att du nu går rektorsprogrammet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete samt av någon arbetsledande funktion i liknande verksamheter. Även erfarenhet av samarbete/samverkan med andra aktörer såsom socialförvaltningen och BUP med flera, är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du är en engagerad pedagogisk ledare med förmåga att:

 • leda och följa upp den pedagogiska verksamheten
 • vara lyhörd och flexibel för att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten
 • vara tydlig i din kommunikation, ta beslut och ange riktningen för verksamheten
 • se konflikter och lösa dessa på ett konstruktivt sätt
 • ta till vara på medarbetarnas olika kompetens, bakgrund och erfarenheter

Som person:

 • har du en positiv inställning och ser möjligheterna
 • har du en sund människosyn, är samarbetsvillig och närvarande
 • är du noggrann och strukturerad

Är du rektorn och medarbetaren som kan förändra och göra skillnad i den pedagogiska verksamheten? Har du förmåga att tänka kreativt och tillsammans med personalen göra det möjliga möjligt?

Då är du välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 oktober 2016