Särskilt kvalificerade kontaktpersoner sökes för kommande updprag

Sista ansökningsdatum: 2017-11-26
Referensnummer: 2017/1482
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Deltid
Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Tillträde:

Kontaktperson:
Katharina Eklund, 013-26 36 66
Fackliga representanter:
Lena Wallentin, Kommunal, 013-20 60 00
Ann-Christin Karlsson, Vision, 013-20 60 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

  • Vi söker dig som brinner för att hjälpa ungdomar i socialt utsatta situationer!
  • Uppdraget som kvalificerad kontaktperson innebär att stödja och stärka ungdomen för att främja en social utveckling. Målgruppen är barn och ungdomar som löper en förhöjd risk för missbruk eller kriminalitet på grund av egna problem, eller på grund av riskfaktorer i familjen eller närmiljön. Insatserna innebär att man för samman en ungdom i riskzonen med en vuxen utifrån exempelvis ålder, kön och intressen som kan tjäna som förebild och ge stöd.

Arbetsbeskrivning

  • I uppdraget krävs det att du upprättar en relativt tät kontakt med ungdomen under en längre tid. Stödet kan se ut på olika sätt beroende på ungdomens situation och kan exempelvis innebära:

Att motivera till skola, arbete och fritidsaktiviteter samt ge känslomässigt stöd i motgångar. Att vara en trygg punkt i ungdomens närhet för att stärka ungdomens tillit till människor och till samhället. Att kunna erbjuda mer direkt stöd vid läxläsning eller jobbansökningar.

  • Vi söker dig som har ett flexibelt schema och som har möjlighet att vara tillgänglig för ungdomen på kvällar och helger under maximalt 10h/vecka under ca 6-12 månader.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har en relevant utbildning/pågående utbildning och/eller erfarenhet av psykosocialt arbete med ungdomar.

Du ska ha lätt för att bygga förtroendeingivande relationer med ungdomar och vara drivande i kontakten. Du är en trygg person med bra värderingar som kan motivera ungdomen till ett förändringsarbete. Du är initiativtagande samt påhittig gällande passande aktiviteter och sätt att arbeta med ungdomens svårigheter.

  • Stämmer detta in på dig? Skicka in din intresseanmälan redan idag. Rekrytering sker löpande efter behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Uppdraget innebär att du kommer behöva uppvisa ett utdrag ur brotts- och belastningsregistret.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 november 2017