Timvikarier inom personlig assistans och gruppbostäder

Sista ansökningsdatum: 2017-12-15
Referensnummer: 2017/86
Antal lediga tjänster: 80

Sysselsättningsgrad: Heltid/Deltid
Anställningsform: Säsongsanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende till personer med utvecklingsstörning och svåra beteendestörningar. Målsättningen är att i första hand skapa ett bra boende för individen. Vi erbjuder också personlig assistans till personer med en funktionsnedsättning. Vi stödjer personen med olika saker i dennes dagliga liv. Vi söker nu vikarier till flera av våra verksamheter och tillsätter nya vikarier kontinuerligt.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent på gruppbostäder innebär att stödja brukarna till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att du ger stöd till brukarna i det vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga. Arbetet innebär på vissa arbetsplatser också att bemöta/behandla beteendeproblem vilket kräver stort ansvar, stor kunskap och full respekt för den enskilde individens integritet. Arbetet ställer stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna.
 
Arbetet som personlig assistent innebär att du arbetar åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i hens dagliga liv. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Viktiga egenskaper som personlig assistent är att du är empatisk och lyhörd. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet som stödassistent/personlig assistent ingår att hjälpa till och stötta vid vardagliga sysslor så som städa, tvätta, göra inköp, matlagning. Det innebär också i varierande utsträckning personlig hygien och omvårdnad, medicinhantering, sjukvårdande insatser och dokumentation.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som:

  • har godkänd examen alternativt pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet/barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig
  • har tidigare erfarenhet av vård och omsorgsarbete
  • behärskar svenska språket i tal och skrift samt har kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet
  • har datavana och erfarenhet av dokumentation
  • har möjlighet att arbeta obekväma arbetstider 
Vi söker i första hand utbildade medarbetare men i vissa fall kan även personer med annan lämplig erfarenhet bli aktuella. Stort fokus läggs vid personlig lämplighet. Vi behandlar inkomna ansökningar kontinuerligt och matchar kompetens mot verksamheternas behov. 
 
För mer information om hur det är att arbeta hos oss, besök vår hemsida:  http://www.leanlink.se/lss 
 
Sök tjänsten via denna länk: Reachmee annons
 
 
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 augusti 2017