Socialsekreterare AFI Mottagningen

Sista ansökningsdatum: 2017-08-22
Referensnummer: 2017/1059
Antal lediga tjänster: 2

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enl överenskommelse

Kontaktperson:
Angelika Nordin, HR, 013-294726
Mikaela Schullström, gruppchef, 013-205971
Fackliga representanter:
Gustav Södling, Vision , 013-20 64 27

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Avdelningen för försörjningsinsatser (AFI) arbetar med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreda resurser och hinder för egen försörjning. Målet med det sociala arbetet på AFI är att bedöma individens behov av ekonomiskt bistånd utifrån en helhetssyn.

Arbetet på avdelningen bedrivs i arbetsgrupper med olika inriktning; Mottagning, Unga vuxna och Vuxen samt Team Utreda och Integrationsgruppen. Extern handledning erbjuds utöver det stöd som finns i den egna gruppen och med arbetsledare. Vi erbjuder en hög hälsoförmån, flextid samt kortare arbetstid under sommarmånaderna.

Arbetsbeskrivning

Målet med det sociala arbetet på mottagningen är att göra en förhandsbedömning av individens behov av ekonomiskt bistånd utifrån en helhetssyn. I arbetsuppgifterna ingår visst motivationsarbete och coachning (MI) för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning samt arbete med att samordna externa kontakter med andra samhällsorgan som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten och andra samverkanspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Dokumenterad utbildning i socialrätt samt erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Vi ser gärna sökande med kultur- och språkkompetens samt erfarenhet av att arbeta med ovanstående grupper.

Arbetsuppgifterna förutsätter god förmåga att uttrycka dig skriftligt och ge ett gott bemötande till våra klienter och samarbetspartners. Personlig mognad och samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är egenskaper vi värderar högt hos våra medarbetare på Socialförvaltningen. Du är tydlig, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du är nyfiken på andra människor, initiativrik och har förmågan att hitta alternativa lösningar.

Om du tror på individers möjlighet till egen försörjning och vill vara med att skapa en bättre meningsfullhet för dem, är detta rätt jobb för dig.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 16 augusti 2017