Socialsekreterare IFO, uppföljning familjehemsplacerade barn SKOLFAM

Sista ansökningsdatum: 2017-10-25
Referensnummer: 2017/1345
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Angelika Nordin, HR, 013-294726
Kristina Flink, gruppchef, 013-205296
Fackliga representanter:
Gustav Södling, Vision , 013-20 64 27

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? Vi söker socialsekreterare till avdelningen för individ och familjeomsorg (IFO) och gruppen Uppföljning-familjehem. Vårt uppdrag är att följa upp barn och ungdomar som är placerade i familjehem. Det är ett ansvarsfullt och varierande arbete med många möten och olika samverkanspartners.

Höstterminen 2017 inför vi arbetsmodellen, Skolfam som syftar till att skapa bättre framtidsutsikter för familjehemsplacerade barn genom satsningar på goda utbildningsresultat. Modellen bygger på att specialpedagog, psykolog och socialsekreterare arbetar i team. Teamet jobbar nära barnet, familjehemmet och skolan.

Socialförvaltningen i Linköping tillämpar BBIC (Barns Behov I Centrum) och arbetar med ett systemteoretiskt synsätt. Förtroende, delaktighet och samverkan är tre nyckelbegrepp hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vår arbetsgrupp består av 12 socialsekreterare, en specialpedagog, en psykolog och en gruppchef. Du som Socialsekreterare har ett övergripande ansvar för att de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna får sina behov tillgodosedda. I arbetet ingår att regelbundet träffa barnen/ungdomarna och skapa en förtroendefull relation med dem. Du arbetar nära både familjehemsföräldrar och vårdnadshavare och samverkar med andra aktörer kring barnet.

I arbetet ingår att dokumentera, skriva rapporter, genomföra utredningar och att göra kontinuerliga bedömningar. Arbetet med Skolfam innebär att stort fokus läggs på samverkan kring barnens skolgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk examen (med socialrätt) som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete. B-körkort är ett krav.

Arbetsuppgifterna förutsätter god förmåga att uttrycka dig skriftligt och ge ett gott bemötande till våra klienter och samarbetspartners.

Vi tror att du är intresserad av att arbeta aktivt med barn och ungdomar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv och att du uppskattar möjligheten att ha varaktiga kontakter och relationer i arbetet. Som person är du nyfiken på andra människor. Du är självständig och initiativrik, men tycker också om att samverka med andra människor.

I gengäld erbjuder vi dig ett meningsfullt och viktigt arbete där du har möjlighet att göra skillnad för utsatta barn och ungdomar. Du kommer till en arbetsgrupp där vi månar om varandra, där vi har roligt ihop och där vi med hög arbetsmoral driver utvecklingsarbetet framåt.

För ytterligare information om tjänsten kontakta gruppchef Kristina Flink tfn: 013-205296.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 20 oktober 2017