Systemförvaltare till utbildningsförvaltningens IT-grupp

Sista ansökningsdatum: 2016-11-01
Referensnummer: 2016/1760
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Snarast elle efter överenskommelse

Kontaktperson:
Urban Nilsson, IT - samordnare, 013-26 39 94

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningens IT-grupp arbetar med IT-lösningar för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. IT- gruppen ansvarar även för Östergötlands elevdatabas och gymnasieantagningen som båda är gemensamma för östgötakommunerna.Tjänsten är organisatoriskt placerad i IT-gruppen och är underställd den administrativa chefen på utbildningskontoret.  

Arbetsbeskrivning

Systemförvaltarens uppdrag är att underhålla systemen genom registervård, att fånga upp behov som finns i verksamheten och möjliggöra utveckling och förbättring av metoder och arbetsformer. Ibland arbetsuppgifterna ingår också att utbilda och ge support till de personalgrupper som nyttjar systemen samt ge support till externa användare såsom externa utförare, vårdnadshavare och elever.

En stor del av arbetet kommer  att röra Östergötlands elevdatabas, gymnasieantagning och vuxenutbildning. Arbetet sker i nära samarbete med systemansvarig för respektive system.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av en vilja att se förbättringsmöjligheter och vill vara med att påverka och utveckla det administrativa IT-stödet inom Linköpings kommuns utbildningsförvaltning.

Du har förståelse för de fackmässiga aspekterna av ditt arbete och tar dig an uppgifter strukturerat och med noggrannhet. Du har god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Att arbeta med komplicerade problem ser du som en utmaning.

Du är kommunikativ och fungerar som en kunskapsresurs för andra. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi ser gärna att du har något av följande:

  • Erfarenhet av systemförvaltning
  • Erfarenhet av arbete med IT-baserade verksamhetssystem som t.ex. Extens och Procapita
  • Erfarenhet av förvaltningsarbete eller administrativt arbete inom gymnasieskola eller vuxenutbildning är meriterande. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 oktober 2016