Utvecklingsinriktad lärare åk 4-6 till Nya Rydskolan

Sista ansökningsdatum: 2017-11-24
Referensnummer: 2017/1741
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Caroline Andersson, Rektor, 013-207888
Fackliga representanter:
Sandra Wahlström, Lärarförbundet , 013-20 73 86
Timo Järvinen, Lärarnas Riksförbund, 013-207815

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Nya Rydsskolan är en F-6 skola med 300 elever. Vi är en internationell skola då många elever har annat modersmål än svenska. Vi ser vår mångfald som en styrka som berikar och inspirerar. På Nya Rydsskolan arbetar vi för maximalt lärande, likvärdiga förutsättningar samt lust och engagemang. Vi arbetar för att ge eleverna goda kunskaper och framtidstro. Elevernas språkutveckling är ett prioriterat arbetsområde. Vi har strukturerad rastomsorg. Föräldraengagemang är en viktig del för att eleverna ska lyckas i framtiden och vi arbetar aktivt med föräldrasamverkan i olika former. Arbetsglädjen är stor och personalen trivs på Nya Rydsskolan. 

”Vi samarbetar och hjälps åt - lär av varandra”.

”Vi har en förståelse för våra elevers utmaningar och vet att vi är en del av något större varje dag vi möter våra barn” (citat från personalens utvärdering)

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en lärare i åk 4-6 som vi vara med och utveckla vår skola. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med kollegor samarbeta för att utveckla verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete. I arbetet ingår mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Vi vill att:

  • Du har lärarlegitimation för undervisning i åk 4-6 i Ma/NO. Extra meriterande är även behörighet i SV/SVA, engelska och bild.
  • Du ser den digitala utvecklingen som en möjlighet att utveckla undervisningen.
  • Du bidrar till att utveckla verksamheten i enighet med skolans mål och är flexibel och öppen för förändringar.
  • Du självständigt och tillsammans med arbetslaget kan planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet.
  • Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt.
  • Meriterande är erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna inom IKT.

ANSÖK HÄR!

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 november 2017