Åsas lösningsfokus

Idé: laga mer mat från grunden
Resultat: många kvalitetsbullar på kort tid

Mellan 2 000 och 3 000. Så många portioner mat görs i många av de skolrestauranger som Leanlink driver. Varje dag. Egengjorda köttbullar finns med andra ord inte på kartan. Eller?

Åsa, affärsområdeschef för Leanlink Kost och Restaurang, berättar:
– Ungefär 75 procent av det vi serverar lagas från grunden. Köttbullar har varit en av våra rätter som inte har varit ”hemlagade”. Men så fick jag höra talas om något väldigt intressant. En köttbullemaskin!

Maskinen visade sig överträffa alla förväntningar, och i dag finns den i fem av Leanlinks skolrestauranger.

Åsa fortsätter:
– Medarbetarna tycker att det är roligt att göra egna köttbullar. Det tar lite längre tid än att steka halvfabrikatsbullar, men det är det värt. Receptet? Du häller bara i färs, kokt potatis, finhackad lök, salt och peppar i maskinen, som blandar en smet. Efter ett par sekunder kommer det ut köttbullar, klara att stekas.

Fördelarna med Leanlinks maskiner är fler än så.
– Vi kan servera köttbullar av hög kvalitet och med färre tillsatser. Och eftersom det här är en väldigt ”ren” produkt kan du äta köttbullarna även om du är ägg-, gluten- eller laktosintolerant. Dessutom gör maskinen pannbiffar och järpar. Och allt blir väldigt gott!

Åsas lösningsfokus
– gör idéer till verklighet

Namn: Åsa Kullberg
Roll i Linköpings kommun: affärsområdeschef Leanlink Kost och Restaurang
Här togs initiativet: Leanlink, som erbjuder tjänster inom bland annat måltidsverksamhet, stöd och omsorg
Favoritmat på jobbet: kökets egengjorda köttbullar eller köttfärslimpa med sås och potatis

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 juni 2016