Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En näringslivsdiamant med stort hjärta

Ingvar Gustavsson är rörd när han berättar om när utmärkelsen överlämnades på Linköpings Näringslivsgala 2017. Det är det finaste pris som en företagare kan få i Linköping och en stor uppmuntran till personalen också, tycker Ingvar.

 

Ingvar driver Eklunds Chark och har gjort företaget till en av landets bästa charktillverkare. Förra gången de tävlade i Chark-SM blev det sex guldmedaljer.

Nu har han även tagit hem utmärkelsen Linköpings Näringslivsdiamant 2017. Juryns motivering lyder så här:

"Ingvar har jobbat med mat nästan hela livet genom en imponerande entreprenörsresa. Med ett brinnande engagemang har han vänt flera företag till framgångssagor och hans produkter hittas nu på flera platser i landet. Han tar ett stort samhällsansvar genom att aktivt arbeta mot matsvinn och utanförskap. Ingvar är en företagare med ett stort hjärta och en genuin ambassadör för Linköping"

Ett av de tidigare företagen är grossisten KIAB som såldes till Axfood och ledde vidare till satsningen på chark.

Stort hjärta

Men Ingvar drivs av mer än affärer, han vill hjälpa till i samhället, bland annat genom att skapa jobb för ensamkommande flyktingar, som fått praktik och och deltagit i olika projekt.

– Under KIAB-tiden bidrog vi med världens största godiskorg. Ingvar Oldsberg auktionerade ut den i TV för 1,6 miljoner kronor, vilket skänktes till barnhem i Rumänien, berättar han.

När grisproducenterna hade det som tuffast, fick han idén att ta fram en korv med bara fläskkött. Personalen skapade receptet, resultatet Östgötagrill blev en försäljningssuccé.

Ingvar Gustavsson har flera gånger bevisat att det går att förena framgångsrikt företagande med hjälpsamhet och samhällsengagemang. Därför utsågs han till Årets Näringslivsdiamant i Linköping.

– Jag har aldrig varit med om ett sådant ståhej. Det stärker Eklunds Chark och är en stor eloge till vår personal, säger Ingvar Gustavsson.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 30 oktober 2017